Minilager

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Minilager er på norsk også kjent som «lagerhotell» og «lagerbod». Ved et minilager-senter tilbys et utvalg av lagerrom i ulike størrelser. Ved disse sentrene benytter man seg av gjør-det-selv prinsippet, der kunden selv har tilgang til, og håndterer sitt lagerrom.

Minilager i Norge[rediger | rediger kilde]

Utleie av minilager er en relativt ny bransje i Norge. De første anleggene så dagens lys på begynnelsen av 1990-tallet. Leie av minilager blir stadig mer populært blant private, såvel som bedrifter og organisasjoner i Norge. For privatpersoner er leie av minilager vanlig i forbindelse med flytting, oppussing o.l. Stadig mindre leiligheter/hus bidrar til et økt behov for ekstern lagring. Leie av minilager blir også stadig mer utbredt blant små- og mellomstore bedrifter. Eksempelvis til lagring av varelager, maskiner, utstyr, arkiv, sesongvarer o.l.

Det finnes per 2020 flere aktører på utleie av Minilager i Norge. Informasjon om disse kan man finne hos relevante firmaopplysningstjenester.

Minilager - internasjonalt[rediger | rediger kilde]

I USA har minilager-bransjen vokst jevnt og trutt siden begynnelsen av 1970-tallet. Det finnes i dag over 50,000 anlegg som har «Self-storage» som sin primære aktivitet. I Europa har utviklingen tatt fart de siste 10 årene, med Storbritannia og Spania som foregangsland.

Mobilt minilager[rediger | rediger kilde]

Mobilt minilager er et nyere konsept, også dette fra USA. Med et mobilt minilager blir lagerrommet kjørt ut til kunden, der han/hun kan laste inn sine gjenstander. Lagerrommet blir deretter hentet og låst inn i en lagerhall. Med et mobilt minilager slipper kunden å leie bil/henger for transport.

Innendørs minilager[rediger | rediger kilde]

Innendørs minilager er den mest brukte formen for minilager på østlandsområdet. I motsetning til andre former for minilager legger som regel innendørs minilager større vekt på sikkerhet, noe som ofte gir utslag i prisen.

Containerbasert minilager[rediger | rediger kilde]

Containerbaserte minilagre har blitt stadig mer populære de senere år. Lagercontainerne gir som oftest de laveste leieprisene. Samtidig er enhetene i all hovedsak plassert på grunnivå. Dette gir økt tilgjengelighet.