Mineralproduksjon

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Mineralproduksjon er et fagfellevurdert vitenskapelig tidsskrift for bergfagene som utgis av Norsk Bergforening. Tidsskriftet distribueres fritt til alle medlemmer av Norsk Bergforening. Tidsskriftet har som formål å være en faglig arena for presentasjon av forskningsresultater, prosjekter, arbeider og ideer med relevans for norsk bergindustri. Tidsskriftet søker å bidra til at erfaringer fra prosjekter i bergindustrien dokumenteres og gjøres tilgjengelig, og således bidra til at bergindustrien i Norge holder et faglig høyt nivå i sin virksomhet. Det er mulig å publisere arbeider av ulikt omfang, i form av enten faglige notater eller vitenskapelige artikler. De vitenskapelige artiklene kvalitetssikres ved fagfellevurdering, mens faglige notater vurderes av redaksjonskomiteen. Mineralproduksjon publiserer bidrag på både norsk og engelsk.

Nettutgave[rediger | rediger kilde]

Mineralproduksjon utgis i tillegg som et åpent elektronisk tidsskrift som fritt kan lastes ned fra tidsskriftets hjemmeside. Her finnes også instruksjoner for utforming av vitenskapelige artikler og faglige notater.

Historie[rediger | rediger kilde]

Den første utgaven av Mineralproduksjon, kalt Nummer 1, så dagens lys i 2011. Nummer 2 fulgte i 2012 og i 2013 ble det utgitt 2 nummer, kalt Volum 3 og Volum 4.

Redaktører[rediger | rediger kilde]

Roar Sandøy, 2011 - nå

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]