Mektige skip

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Mektige skip
Generell informasjon
SjangerDokudrama, dokumentar
Prod.landCanada
Sesonger8
Episoder50
Lengde45 (per episode)
Bak kamera
Prod.selskapExploration Production Inc.
Discovery Channel
Sending
Periode27. jul. 20085. jun. 2016
TV-kanalDiscovery Channel (Canada)
Eksterne lenker
IMDb
Offisiell nettside

Mektige skip (engelsk: Mighty ships) er en dokumentarserie produsert av Exploration Production Inc. i Canada. Programmet ble først sendt på Discovery Channel Canada, senere over hele verden.[1] Hver episode av serien følger et bestemt havgående fartøy og gir et innblikk i skipet og dets mannskap.

En typisk episode følger mannskapet på et bestemt fartøy når det forbereder seg til å legge ut på en reise og avsluttes ved slutten av reisen eller når en bestemt jobb er fullført. De operative egenskapene og de tekniske aspektene ved skipet har stor betydning i serien, mens medlemmer av skipets mannskap gir et innblikk i livet til sjøs og gir et menneskelig perspektiv. Serien bruker også datagenerert animasjon for å vise scener som ellers ville vært uoppnåelige, for eksempel undervannsoperasjoner.[2]

Serien ble startet etter suksessen med en engangsspesial på Discovery Channel med tittelen Inside Queen Mary 2.[1] Serien har vist et omfattende utvalg av forskjellige typer skip, blant annet cruiseskip, et hangarskip, fiskebåter, mudderskip og ulike typer lasteskip, marine- og spesialskip.

Mektige cruiseskip er en spin-off-serie med fokus på cruiseskip som ble sendt for første gang i slutten av 2014. Mektige fly er en spin-off-serie i samme format, men med fly i stedet for skip.[3]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b «DiscoveryHD - Mighty Ships». web.archive.org. 15. september 2008. Archived from the original on 15. september 2008. Besøkt 12. mars 2022. 
  2. ^ PUREBLINK (7. oktober 2011). «Mighty Ships - Episode Animations». Besøkt 12. mars 2022. 
  3. ^ July 8, Emily Claire Afan; 2011. «Mighty Ships, Planes take off worldwide». Besøkt 12. mars 2022. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]