Marshall Teague

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Marshall Teague
Født22. februar 1922Rediger på Wikidata
Daytona BeachRediger på Wikidata
Død11. februar 1959Rediger på Wikidata (36 år)
Daytona BeachRediger på Wikidata
Gravlagt FloridaRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Formel 1-kjørerRediger på Wikidata
Nasjonalitet USARediger på Wikidata

Marshall Teague (født 22. februar 1922, død 11. februar 1959) var en amerikansk racerfører. Han konkurrerte først i NASCAR, og senere som Formel 1-fører i Indianapolis 500.

Han fikk tilnavnet «Kongen av stranda» (en. «King of the Beach») for sine resultater på banen i Daytona Beach.

Teague konkurrerte i 23 NASCAR Grand National (nå Nextel Cup)-løp fra 1949 til 1952, og vant syv av dem. Teague kom i kontakt med bilfabrikken Hudson ved å reise til Michigan og besøke fabrikken uten noen avtale, og på slutten av besøket forsikret Hudson ham om at de ville stille med sponsing og biler. Kort tid etter besøket ble avtalen formalisert. I sesongene 1951 og 1952 kjørte Teague for Hudson Motor Cars-teamet, og kjørte det han kalte Fabulous Hudson Hornet. Teague hjalp også til med å sette opp den rekkemotoriserte Hudson Hornet slik at den hadde maksimale ytelser. Kombinert med dens lave vekt og tyngdepunkt sørget Hornet for at Teague og de andre Hudson-førerne dominerte sporten fra 1951 til 1954, og kjørte konsekvent bedre rundetider enn førere med større og mer moderne motorer.

I 1953 forlot Teague NASCAR etter en uenighet med NASCAR-stifteren Bill France, og begynte å konkurrere i Formel 1 i stedet. Han deltok i to løp, men fikk null poeng.

Teague døde i et forsøk på en fartsrekord på den nyåpnede Daytona International Speedway den 11. februar 1959, elleve dager før det første Daytona 500-løpet.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]