Mark Whitfield

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Mark Whitfield
Mark Whitfield.jpg
2006 Newport Jazz Festival.
Født6. oktober 1966 (51 år)
Lindenhurst
Utdannet ved Berklee College of Music
Beskjeftigelse Jazzmusiker, gitarist, jazzgitarist
Nasjonalitet USA

Mark Whitfield (født 6. oktober 1967 i New York) er en amerikansk hard bop og soul-jazz gitarist som ble født i Syosset, New York. Han deltok på Kongsberg Jazzfestival i 1996.

Han er nok bedre kjent for sine innspillinger som orkester-leder for både Verve og Warner Bros Record`s plateselskap. Han har jobbet sammen med mange andre jazz-komponister som f. eks. Jack McDuff, Jimmy Smith, Courtney Pine og Nicholas Payton, Chris Botti og flere andre. Mark Whitfield ble uteksaminert fra Bostons Berklee College of Music, instituttet for studier av jazz og moderne amerikansk musikk, i 1987 etter å ha studert musikk-komposisjon og arrangering, samt alle stilarter av gitarspilling.

Etter endt eksamen, vendte han tilbake til sitt hjemsted i New York får å ta fatt på en karriere som jazz-gitarist som har gitt ham muligheten til å samarbeide med mange andre kjente jazz-artister. Han hadde sin første solo debut med CD-en «The Marksman». Suksessen til denne utgivelsen førte til en karriere som har gjort at han har produsert 14 solo prosjekteog flere samarbeidstiltak med noen av de viktigste kunstnerne i de senere årene.