Maldiskusjon:Samveldet av nasjoner

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

På engelsk Wikipedia har de bestemt å ikke ha med slike maler på hvilke organisasjoner o.l. land er med i, fordi det gir et fryktelig rot nederst på landsidene. Mellom 5 og 10 digre maler nederst på hver side blir veldig rotete. Kanskje vi kan ta en diskusjon på det her også? Jon Harald Søby 24. des 2005 kl.11:46 (UTC)

Gjerne. Jeg opprettet malen og la den kun på hovedartikkelen Samveldet av nasjoner, og ikke på hvert land, nettopp fordi jeg så denne problemstillingen. Synes vi kan ha slike maler på hovedartiklene, da det gir en fin opplisting over medlemsland. På landsidene bør feks kategori være nok. mali 24. des 2005 kl.11:56 (UTC)
Det høres ikke dumt ut å begrense det, men da bør det vel ikke finnes en mal. Så lenge malen finnes vil noen bruke den på de enkelte artikler, og da er det bedre å opprette en tilsvarende tabell nederst på siden det gjelder, evt. kan man lage en tabell som inneholder mer informasjon og bruke den i teksten. Cnyborg 24. des 2005 kl.12:50 (UTC)
Det kan nok være den beste løsningen. Jeg bruker den neste gang. mali 24. des 2005 kl.13:51 (UTC)

Avhengige områder[rediger kilde]

Samveldet av nasjoner er en internasjonal organisasjon med selvstendige stater som medlemmer. Det er misvisende at malen tar med avhengige områder, disse har ingen rolle i organisasjonen. Vennlig hilsen, Ordensherre 29. aug 2010 kl. 20:47 (CEST)

Ja, jeg er delvis enig dette. Jeg var litt rask med å legge inn navboksen til alle lenkene. På den engelske versjonen er de avhengige områdene med i boksen, slik som den norske nå er. Jeg foreslår at det står slik siden disse da bare vil vises på siden til organisasjonen. Har du noen andre meninger her? Jeg er imidlertid enig i at den kan slettes fra sidene til de avhengige områdene. Det skal jeg begynne med med en gang. Mvh Vangen (d · b · @) 29. aug 2010 kl. 22:01 (CEST)
Fint at malen fjernes fra de artiklene om de avhengige områdene. Samveldet har diskutert medlemskapskriterier og status for avhengige områder flere ganger, senest i 2007, se Membership of the Commonwealth: Report of the Committee on Commonwealth Membership. Det ble da ikke åpnet for at avhengige territorier kan få medlemskap, heller ikke ble assosiert medlemskap innført. Så lenge overskriften er Medlemmer av Samveldet av nasjoner blir det feil å ta med andre enn de selvstendige statene som er med. Den engelske versjonen er også feil i så måte. Det er ikke en sak for Samveldet hvilke avhengige territorier et land har, så det bør etter min mening fjernes helt fra malen (ville vi lagt til avhenige territorier i en mal over FNs medlemsland? Eller EUs?). Vennlig hilsen, Ordensherre 29. aug 2010 kl. 22:18 (CEST)
Ok. Du har helt tydelig greie på dette her, og jeg er helt enig når det gjelder EU og FN (som jeg vet litt mer om). Malen er fjernet fra de avhengige områdene, og jeg skal fjerne hele gruppen nå hvert øyeblikk. Flott med enighet! God søndag kveld videre. Mvh Vangen (d · b · @) 29. aug 2010 kl. 22:25 (CEST)
Mange takk det samme! Beklager at jeg skaffet deg ekstraarbeid! Keep ut the good work. Vennlig hilsen, Ordensherre 29. aug 2010 kl. 22:29 (CEST)
Tror det blir riktigst slik. «Avhengige områder» fins i f.eks {{Sør-Amerika}} og {{Oseania}}, men disse er geografiske. Samveldenasjonene er definert ved medlemskap. Kjekt å se enighet. :) — the Sidhekin (d) 29. aug 2010 kl. 22:35 (CEST)