Maldiskusjon:Norske valg

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Lagt inn kommune og fylkestingvalg side dette også er "Norske valg". Hvis ikke bør man splitte dette rbh 3. feb 2009 kl. 10:22 (CET)

Uheldig formuleringer[rediger kilde]

Syns listen bør bare ha årstallene. Beskrivelsene Uten almen stemmerett, Almen stemmerett for menn, Almen stemmerett for alle) er uheldige.

I dag har ikke de som fyller/er under 18 år stemmerett. Andre har gjennom historien blitt fradømt eller blitt regnet å være for dårlig stand til å gjøre opp en mening (senilitet osv.). Samtidig har aldersgrensen for å stemme gått ned fra 25, 23, 21, 20 til nåværende 18 (og det vurderes 16). Likevel er det hele tiden i følge opinionen vært allmen stemmerett. Selv om allmenn for menn, allmen for kvinner er de store skillene, tror jeg vi bør unngå formuleringene i malen. Jeg vil endre det om ingen protesterer. Mvh Røed (d · en) 11. sep 2008 kl. 01:40 (CEST)

Siden jeg produserte denne (og har den på overvåkingslista) vil jeg bare si at jeg ikke har til hensikt å protestere - tror jeg. Jeg satt lenge og lurte på om en skulle skille på valgene, men det er kanskje alment kjent at en tidligere måtte tjene en viss mengde penger eller eie et visst antall dekar jord for å få lov til å stemme, foruten at en skulle ha riktig kjønn da. Men kriteriene for å få lov til å stemme kan jo også stå i hver artikkel om de enkelte valg. En annen ting jeg ikke fant noen god løsning på, som er årsaken til at malen ble opprettet, er [Mal:Norske valg og folkeavstemninger], som bare inneholder lister over stortingsrepresentanter. Jeg lette uten å finne en måte å kombinere de to malene på. Frodese 11. sep 2008 kl. 19:05 (CEST)

Tidligere kommunevalg[rediger kilde]

Bør ikke kommunevalgene gå lenger tilbake i tid? Det første kommunevalget i Kristiania var i alle fall i 1837. Ssu 22. jan 2010 kl. 23:05 (CET)

Skolevalget mal?[rediger kilde]

Hei burde vi legge til Skolevalg serien inn i denne malen eller skal vi lage en egen navigasjons mal for dette???

Skolevalget i Norge 2021

Skolevalget i Norge 1989 Johshh (diskusjon) 24. mar. 2023 kl. 14:58 (CET)Svar[svar]