Maldiskusjon:Norges herrelandslag i fotball under Sommer-OL 1912

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Inndeling av spillerne[rediger kilde]

Hei, jeg la nettopp inn alle de norske reservene inn i malen. Jeg er litt usikker på hva som er beste måte å inndele spillerne på. Nå står det GK, DF, MF, og FW, altså engelske forkortelser. Dette er ganske kjente forkortelser for fotballfolk, men ikke helt ideelt her på norsk wiki. En mulighet er å oversette forkortelsene til norsk. Det kunne for eksempel bli noe sånt som: MV, FO, MB og AN. Disse benevnelsene brukes sjelden, så dette er heller ikke en perfekt løsning.

Et annet moment er at det ikke er helt historisk korrekt å bruke navnene forsvar, midtbane og angrep på fotballspillere fra 1912. Strengt tatt hadde man backer, halfer og løpere, noe som noenlunde tilsvarer dagens posisjoner, men ikke helt, så vidt jeg har skjønt. Akkurat til denne turneringen hadde det norske forbundet plukket ut én spiller og én reserve til hver posisjon på banen. Vi kunne derfor i teorien brukt alle de gamle betegnelsene (venstre half, indre høyre, centerforward og så videre), og dermed skrevet MV, HB, VB, HH, CH, VH,... men det ville i hvert fall vært vanskelig å forstå.

Draktnummer brukte man ikke på denne tiden, og hvis vi bare ramser opp alle spillerne alfabetisk mister vi kategoriseringen som var der fra før (målvakten Pedersen ville havnet midt i, for eksempel). Tja, jeg vet egentlig ikke hva som bør brukes, og dette er ikke verdens viktigste ting, men hvis noen ser dette og har en mening må de gjerne si fra. Pepebasu (diskusjon) 6. jul. 2015 kl. 00:06 (CEST)