Maldiskusjon:Nasjonalparker i Norge

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Svalbard[rediger kilde]

Er det noen grunn til å ikke ha med nasjonalparkene på Svalbard, f.eks. på bunnen av denne malen, evt. med en liten overskrift som skiller dem fra parkene i fastlands-Norge? Apple farmer 7. jul 2007 kl. 10:44 (CEST)

Ingen ville protester, så da la jeg til Svalbard i bunnen av malen, slik det også er på en: Apple farmer 9. jul 2007 kl. 20:18 (CEST)

Tidligere nasjonalparker[rediger kilde]

Jeg la til en linje med tidligere nasjonalparker, slik som i den tilsvarende malen på wikipedia på engelsk. Det er to tidligere nasjonalparker, Ormtjernkampen og Gressåmoen. Denne linjen ble fjernet av en annen bruker med argumentet om at det kunne gi inntrykk av at disse ikke lenger er vernet. Mvh. M14 23. sep 2011 kl. 22:30 (CEST)

Det er svjv tre tidligere, den tredje er Dovrefjell nasjonalpark. Jeg, som er den omtalte «en annen bruker», synes det er mest naturlig å ikke flagge begrepet «tidligere nasjonalpark», fordi ordet tidligere skaper et inntrykk av at det angjeldende arealet var nasjonalpark tidligere, men ikke er det lenger. Svjv er alle kvadratmeterne fra disse tre nasjonalparkene i dag en del av nye parker. Det er mao bare navnene og grensene som er tidligere, landskapet er fortsatt vernet. Det er i alle fall mitt resonnement, men jeg gir meg for gode argumenter eller et flertall. Mvh --M Haugen 23. sep 2011 kl. 22:37 (CEST)