Hopp til innhold

Maldiskusjon:N-bit

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Problemer med malen[rediger kilde]

Det er to problemer med denne malen. Det første problemet er at det er et ønske om å begrense bruk av innholdsmaler fordi det skaper problemer ved gjenbruk. I praksis har vel dette blitt myket noe opp. Det andre problemet er at oppdelingen i 8/16/32/64 bit er noe kunstig, og det finnes flere avvikende prosessorfamilier. Det finnes til og med prosessorfamilier hvor antall bits ikke er delelig med to, og om en ser på busser generelt så finnes de i svært mange konfigurasjoner. HP Saturn er et eksempel på en småsær prossessor. — Jeblad 17. aug 2011 kl. 21:00 (CEST)

Takk for tilbakemeldingen. Ja, jeg tenkte noe av det samme med å bruke slike maler, men jeg lurte om dette kanskje var det beste med tanke på at det vel vil være den samme introduksjonen på alle disse "familiene". Er klar over at det er en del særinger der ute som ikke følger "åtte bit i en byte" normen, men jeg vet ikke helt om noen elegant måte å implementere det på? Jeg er ikke super på maler lenger, begynner å bli noen år siden jeg bidro noe særlig her, men kanskje en infoboks eller lignende for å få disse med? Har du noen tanker der? Håvard Andersen 17. aug 2011 kl. 21:20 (CEST)
Ser den engelske malen legger opp til oppdeling på nibble (4bit), men så har en noen skikkelige særheter som 19bits prosessorer. En annen småsær en var Harris sin Forth-prosessor (still going strong som RTX2010). Jeg aner ikke hvordan en skal løse slikt. — Jeblad 17. aug 2011 kl. 21:23 (CEST)
Var ikke helt forberedt på denne nøtta, men jeg lar ting stå som de er foreløpig, så får vi se hva det kommer ut av det utover uka :-) Håvard Andersen 17. aug 2011 kl. 22:14 (CEST)
Det er de harde nøttene som er de mest underholdende. Du finner nok en løsning! =) Den sære 19bits-greia er ute av produksjon, så den er ikke noe stort problem. — Jeblad 17. aug 2011 kl. 22:22 (CEST)