Maldiskusjon:Kraftverk Vest-Agder

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Kraftverk i feil vassdrag?[rediger kilde]

Hei, det er noe jeg ikke forstår:

  • På siden om Åna-Sira kraftverk står at den ligger i Sireåna, men i malen er det oppgitt at den ligger i Frafjordelvavassdraget.
  • På siden om Trælandsfoss kraftverk står det at den ligger i Kvina, men i malen står det oppgitt at også den ligger i Frafjordelvavassdraget.

Frafjordelva ut i Frafjord i Rogaland. Det er langt fra Åna-Sira og Trælandsfoss. Bør dette endres av en som vet hva som er riktig? --Stab 14. des 2010 kl. 16:19 (CET)

Riktignok pumpes der vann fra mange steder, men her tror jeg fantasien er løpt noe løpsk. I tillegg: Høylandsfoss ligger i sin egen elv, Fedaåna og får vann fra vannene i tidligere Gyland, inklusive Dunsædvann, Kongevollvann (det første er regulerbart ved ekstremtørke, det siste har vanlig reguleringsdam). Sagefossen har egen vannforsyning med regulering av Fosselandsvannet. Åna Sira ligger for enden av Lundevannet, med dam, men får vann også fra Sirdalsvannet, som bl.a. tar av vann fra diverse kraftanlegg i heiene rundt. Ingen av disse nedre vassdragene leverer vannreserver til indre Ryfylke. Om der er mere skjevheter overlates andre å finne ut av. Bjørn som tegner 14. des 2010 kl. 17:20 (CET)
Denne malen inneholdt langt flere feil og mangler enn de som er nevnt over. Det virker nesten som den er blitt påbegynt, men aldri fullført. Jeg har ryddet opp litt slik at kraftverkene nå ligger i riktig vassdrag, og andre åpenbare feil er fjernet. Geanixx 15. des 2010 kl. 08:19 (CET)