Maldiskusjon:Koord

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Norgesglasset[rediger kilde]

Det er litt synd at ikke GeoHack kan sende en videre til Norgesglasset. Er det noen som har sett på mulighetene for dette? Er det Norgesglasset som ikke har støtte for å hente inn koordinater fra URL-parametre? – Danmichaelo 20. okt 2011 kl. 13:45 (CEST)

Statens kartverk er tydeligvis ganske restriktive på videresending til sine egne nettsider. Men det finnes applikasjoner som baserer seg på samme grunndata. F.eks. http://www.egil-hjelmeland.no/kart/ Det eneste problemmet med dette er at det er en begrensning på 300 visninger per IP-adresse per dag.--Kristoffer hh (diskusjon) 7. apr 2012 kl. 19:23 (CEST)
Hm, det er veldig interessant. Vi bruker jo OpenLayers i det nedfellbare kartet, så da burde det være mulig å få StatKart inn der. Vet ikke helt hvordan de teller kall, men det er jo ihvertfall en fordel at begrensningen er per klient og ikke per applikasjon (Wikipedia). – Danmichaelo (δ) 8. apr 2012 kl. 01:09 (CEST)
Kartverket: Gratis karttjenester for utviklere Dette er vel all informasjon som trengs. Håper dette vil fungere.--Kristoffer hh (diskusjon) 8. apr 2012 kl. 01:57 (CEST)
Og punkt 3 under prinsipper forteller hvorfor vi ikke kan bruke dette. Vi insisterer jo fx. på at bilder skal kunne brukes kommersielt, og det skyldes at vi er et prosjekt for å lage en fri kunnskapsbase, ikke en gratis kunnskapsbase. Haros (diskusjon) 8. apr 2012 kl. 09:54 (CEST)
Men er det gitt at dette også skal gjelde kart-gadgeten? Bildene er en integrert del av artikkelen, så gjenbruk ville blitt komplisert om teksten og bildene hadde ulike lisensbetingelser, men jeg regner ikke kart-gadgeten og andre gadgeter som en del av artikkelen. – Danmichaelo (δ) 8. apr 2012 kl. 14:32 (CEST)
Slik jeg forstår det så er kartet som vises i artikkelen henetet fra en kart-gadgeten på toolserver (Man finner den ved å trykke på Permalink nederst til høyre i kartet)
Hvis man skal legge inn kart fra Kartverket bør dette gjøres gjennom den eksisterende toolserver-siden som administreres av de:Benutzer:Kolossos. (Se også: http://wiki.openstreetmap.org/wiki/User:Kolossos ) Det ser ut til å være teknisk mulig og lovlig.--Kristoffer hh (diskusjon) 8. apr 2012 kl. 19:37 (CEST)
Jeg prøvde meg med et forslag, men ser ikke ut som Kolossos er lysten på å implementere det :S – Danmichaelo (δ) 8. apr 2012 kl. 19:58 (CEST)
Det han svarer er det samme som jeg sa. Integrasjon med ikke-kommersiell tjeneste gjøres ikke. Lenking til det er helt greit. Vårt produkt skal kunne gjenbrukes også kommersielt. Det vil ikke være mulig om vi integrerer oss med en tjeneste som denne. Haros (diskusjon) 8. apr 2012 kl. 20:05 (CEST)
Ser det. Som sagt så tenker jeg ikke gadgeter som en del av vårt «produkt», så jeg ble litt overraska. WP inneholder jo også WP-logoen, som er ufri. Men greit å få det avklart! OSM-kartene begynner forresten å bli meget gode, så det store tapet er det nok ikke. Ser også ut som StatKart-kartene er tilgjengelig gjennom atlas.no via GeoHack nå. – Danmichaelo (δ) 8. apr 2012 kl. 21:01 (CEST)
Atlas.no la jeg inn for halvannet år siden, så ja, de er med :-) Det er etter min mening den beste tjenesten innen Norge. Haros (diskusjon) 8. apr 2012 kl. 21:14 (CEST)

Globus?[rediger kilde]

Har man fjernet globusen fra malen? Den står i maldokumentasjonen.--Kristoffer hh (diskusjon) 25. mar 2012 kl. 11:38 (CEST)

Lurer på om det kommer av at vi bruker meta:MediaWiki:OSM.js, mens globusen er en del av meta:WikiMiniAtlas som brukes på enwp. Kanskje vi burde bytta… Tar det opp på Tinget – Danmichaelo (δ) 7. apr 2012 kl. 19:40 (CEST)

Utdatert?[rediger kilde]

Ser ut som om deler av dette malverket er utdatert, dermed fungerer ikke Special:NearBy etter hensikten. Dette kommer spesielt til uttrykk ved at markøren oppe til høyre i artikler med koordinat mangler selv om beta-funksjonen slås på. — Jeblad 4. jan. 2014 kl. 22:19 (CET)[svar]

Etter litt kontroller ser det ut som om malen gjør bruk av parserfunksjonen, og at dette kallet er riktig, men likevel blir ikke posisjonsmarkøren generert. Denne skal brukes både for normal sidevisning og for mobil sidevisning. Det ser ikke ut som om dette fungerer for noen av dem. Tilgang til Special:NearBy er kontrollert av $wgMFNearby som beskrevet i mw:Extension:MobileFrontend, og denne spesialsiden finnes. Knappen byttes i utvidelsens nearby.js, det er uklart hvor knappen lages. — Jeblad 5. jan. 2014 kl. 00:16 (CET)[svar]
Knappen er definert i mobile.geonotahack, som feiler fordi vi ikke har koordinatene i et element med klassenavn «geo». Samme problem på tysk wp. Vi kunne sikkert fikset dette, men for tre dager siden kom denne endringen som tyder på at det kommer en bedre måte å hente ut koordinatene på (antar at mw.config.get( 'wgCoordinates' ) vil benytte samme data som parserfunksjonen). – Danmichaelo (δ) 5. jan. 2014 kl. 17:25 (CET)[svar]