Maldiskusjon:Infoboks lokomotiv

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Mål og vekt[rediger kilde]

Er det ikke normalt å oppgi lengde, akselavstand, hjuldiameter etc på et lokomotiv i millimeter? Det er i alle fall det jeg er vant til. Å skrive akselavstand som 1,856 m eller lengden som 6,843 m blir litt sært, mener jeg. Er det ikke en idé å endre det til millimeter? Sindre Skrede 10. sep 2007 kl. 19:17 (CEST)

For å være helt ærlig så vet jeg ikke hva som er normalt, jeg har sett bagge deler blitt brukt. Drivhjuldiameteren i malen er oppgitt i mm. Det er bare å endre dette i malen hvis du mener at mm er riktig mål, men husk da på å gå igjennom artiklene som bruker den og rette på eventuelle kommafeil som oppstår. Jeg kan også hjelpe til. Mvh Beagle84 10. sep 2007 kl. 21:45 (CEST)
Alle byggetegninger og bøker jeg har bruker mm. Om du kunne hjulpet meg, så begynner jeg øverst og arbeider meg nedover, så tar du nedenfra og opp? Endrer til mm nå..Sindre Skrede 10. sep 2007 kl. 22:21 (CEST)
Jepp. Da var det i boks, bra levert ;) Mvh Beagle84 10. sep 2007 kl. 22:39 (CEST)
Takk det samme, takk for hjelp =) gikk jo radig og greit det der. Sindre Skrede 10. sep 2007 kl. 22:42 (CEST)

Startmoment vs. Starttrekkraft[rediger kilde]

Moment er da kraft*arm, dvs. kNm ikke kN. Starttrekkraft brukes som terminologi på jernbane.net (f.eks. http://www.jernbane.net/norge/el/el18/index.asp vs. http://no.wikipedia.org/wiki/El._18). Hvordan dette kan forandres på wikipedia aner jeg ikke, da jeg er så fersk som nesten er mulig, men antar at man må forandre malen for lokomotivinfoboksen og alle lokomotivartikkelene... Noen tanker? Bjorketre 30. sep 2008 kl. 17.56 (CEST)

Motor vs. banemotor[rediger kilde]

Jeg ser at denne malen lister kun lister banemotor. Banemotor mener jeg å huske å ha fanget opp et sted at er motorene som driver hjulene (gjerne montert direkte på hjulakslingen), og at et dieselelektrisk lokomotiv dermed har en dieselmotor, som ikke er banemotor, og elektriske banemotorer. Noen som kan bekrefte at jeg har oppfattet dette rett? Hvis så er tilfelle, så bør vel malen få et nytt felt for ikke-banemotor også. Jeg lurer også på om noen diesellokomotiver i banemotor-feltet faktisk oppgir dieselmotoren og ikke banemotorene. Ters 11. jul 2009 kl. 15:39 (CEST)

Banemotor referer til elektriske motorer som driver hjulene. Dette har selvsagt elektriske lokomotiver, men også diesel-elektriske lokomotiver. Men hva som skal stå under banemotorer er uklart. Menes det antall? Eller kanskje type? Hva man skriver der vil imidlertid vise det, så det er kanskje greit at den er litt åpen. --Svein Sando 1. apr 2011 kl. 23:16 (CEST)

Laget egen mal for damplokomotiver[rediger kilde]

Jeg har opprettet egen mal for damplokomotiver: Mal:Infoboks Damplokomotiv. Det er så pass forskjellige tekniske opplysninger som angis ved de ulike lokomotivtypene at egl. burde vært egne maler for eletriske lok og diesellok også. For damplokmalen har jeg på tekniske spesifikasjoner fulgt betegnelsene og rekkefølgen slik de er angitt i standardverket Damplokomotiver i Norge, Norsk Jernbaneklubb 1987. For dem som skal bruke malen, og har denne boka (dessverre utsolgt fra utgiver), er det derfor lett å fylle inn informasjonen. --Svein Sando 2. apr 2011 kl. 00:31 (CEST)