Maldiskusjon:Infoboks film2

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

To ting vi bør ha klarhet i[rediger kilde]

Hei, jeg lurer på to ting vedrørende denne malen. Eller, det er vel mer riktig å si at jeg vil ha klarhet i to ting vedrørende denne malen. Det er viktig at vi er enige i hva som skal føres inn i tabellen.

  • Hva refererer filmselskap til? Produksjonsselskapet formoder jeg? Problemet er at det ofte er mange produksjonsselskaper involvert, mens det vanligvis bare er én distributør, og at det blir lettvint å liste opp den. Men det blir jo igjen riv rykende feil. Er vi enige om at vi etter filmselskap skal liste opp selskapet/-ene som har produsert filmen, og ikke selskapet som har gitt den ut?
  • Spilletid kommer an på hvilket TV-system man regner utfra. Slik jeg ser det har vi tre alternativer:
  1. Liste opp spilletiden for alle filmer i PAL-tid (europeisk, 25 FPS), uavhengig av om filmen ble filmet som PAL eller NTSC (24 FPS)
  2. Liste opp den originale spilletiden (dvs. at spilletiden på NTSC-filmer på Wikipedia ikke vil samsvare med spilletiden på norske DVD-er)
  3. Liste opp begge to, og helst markere i hvilket system filmen ble filmet.

Beklager om dette er tatt opp før. Selv holder jeg en knapp på 3. når det gjelder spilletid, skjønt jeg er usikker.  – Jonas Riise Hamre (Diskusjon|Bidrag|E-post) 1. feb 2006 kl.12:09 (UTC)

Enig i at det kan være greit å få avklart disse spørsmålene. Merk at det gjelder også Mal:Infoboks film. Infoboks film2 er en kopi av denne, med den forskjell at nr. 2 må brukes for filmer med flere nasjonaliteter eller flere språk for at wikilenkene skal bli riktige. Wolfram 1. feb 2006 kl.12:25 (UTC)
Jeg mener forøvrig også at flmselskap må referere til produksjonsselskap(er) og ikke bare til distributør. Wolfram 1. feb 2006 kl.12:28 (UTC)
Filmenes lengde står i Medietilsynets filmdatabase. Jeg mener filmselskap refererer til produksjonsselskap, ikke distributør. --–Duffman 1. feb 2006 kl.12:32 (UTC)

To maler[rediger kilde]

Er det nødvendig å ha både Mal:Infoboks film og Mal:Infoboks film2? De bør være mulig å ha én infoboks for alle slags filmer. --–Duffman 2. feb 2006 kl.08:33 (UTC)

Mal:Infoboks film er raskere å fylle ut hvis filmen bare har et språk og en nasjonalitet. Du trenger bare å skrive "engelsk" i språkfeltet istedenfor [[Engelsk språk|engelsk]]. For flere språk/nasjonaliteter funker ikke denne malen. Det gjør ingen forskjell at vi bruker to maler. Wolfram 2. feb 2006 kl.10:49 (UTC)
Jeg synes det er forvirrende å måtte forholde seg til to nesten like maler. Alle filmer bør bruke samme infoboks-mal. Dessuten bruker den ene malen nå sjanger, den andre genre. --–Duffman 2. feb 2006 kl.11:35 (UTC)