Maldiskusjon:IPadresse

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Hva er hensikten med denne malen? Jeg så den bl.a. ble påført en IP-adresse som hadde gjort én testredigering som kunne kalles vandalisme men deretter selv tilbakestilt redigeringen. Vi skal ikke drive uthenging av brukere, og å respektere deres anonymitet er essensielt. Det skal mye til før det er noe behov for å finne ut hvem en IP-adresse tilhører, og i alle fall bør vi ikke skrive det her eller lage lister som den tilhørerende kategorien. Wolfram 28. apr 2006 kl.12:03 (UTC)

Helt enig! --mariule 28. apr 2006 kl.13:10 (UTC)
En IP-adresse er ikke anonym og vil aldri bli det. Hvis en bruker har behov for å være anonym bør vedkommende opprette en brukerprofil. Det eneste denne malen gjør er at den forenkler oppslag av IP-adressen. Hva mener du er tilstrekkelig for å sjekke hva RIPE har av offentlige opplysninger om en IP-adresse? — Jeblad 4. mai 2006 kl.02:28 (UTC)
En IP-adresse er ikke anonym, men man skal være spesielt interessert for å slå opp en adresse og finne ISP. Poenget er at du bruker denne malen rutinemessig på brukere som overhodet ikke er vandaler, og som det ikke er noen grunn til å slå opp, langt mindre offentliggjøre, slik informasjon om. Det kan oppfattes som en type skremmeteknikk at slikt legges på brukerdiskusjonssider som Brukerdiskusjon:193.217.191.137. Dersom vi skal beholde denne malen må den utelukkende brukes på brukere som gjentatte ganger vandaliserer og som det er et faktisk behov for å holde borte. Wolfram 4. mai 2006 kl.02:33 (UTC)
Nokså sentralt i bruken av en slik mal er hvorvidt brukere som bedriver hærverk faktisk har noe faste bruksmønster. Vi har hatt flere tilfeller av tildels grov sjikane den tiden malen har vært i bruk og det er vanskelig å se at noe publiseres i malen som ikke allerede er publisert. IP-adresser er ikke anonyme, de vil ikke bli anonyme og de har aldri vært anonyme. IP-adresser finnes i offentlige katalogtjenester og vil i noen tilfeller få et reversoppslag som identifiserer en gateway hos en kunde av en ISP. I og med at brukere bedriver vandalisme og tildels grov sjikane så bør de være klar over at IP-adressene ikke gir anonymitet. Jeg mener derfor at å ikke gi denne informasjonen vil være å gi vandaler en falsk trygghet og svært uheldig. Om du mener bruken er «en type skremmeteknikk» så får det stå som din egen mening. — Jeblad 4. mai 2006 kl.03:25 (UTC)
Her snakker vi forbi hverandre. Jeg mener det er upassende å bruke en slik mal på diskusjonssidene til alminnelige uregistrerte brukere, eller brukere som har gjort en enkelt uoverveid redigering, og som altså ikke er vandaler, og at oppsporingstiltak bare bør brukes mot brukere som bedriver alvorlig vandalisme. At informasjonen forsåvidt er tilgjengelig for den som leter er ikke noe argument for at vi rutinemessig skal drive innsamling og publisering av informasjon om anonyme brukere. Wolfram 4. mai 2006 kl.03:31 (UTC)