Maldiskusjon:Brukerside

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Denne malen kan plasseres på brukersider (også brukerdiskusjonssider og -undersider) for å gjøre lesere av speilsteder oppmerksomme på at det er et speil de ser på, og gi dem en lenke tilbake til den virkelige brukersiden på Wikipedia.

Bruk av malen[rediger kilde]

Skriv {{brukerside}} på den siden du vil merke, og det vil komme en ramme med en melding og en http-lenke til siden. Dersom siden er kopiert til et speilsted vil den rette adressen vises, selv om de har prøvd å bytte alle forekomster av «Wikipedia» til sitt eget navn. (På visse tjenere blir koden vist som ((brukerside}} eller annet tull, men det gir i det minste et signal om at noe er galt.)

OBS! Malen {{PAGENAMEE}} er brukt i stedet for {{PAGENAME}} for å få med eventuelle mellomrom i lenken til brukersiden. For å forstyrre speilingsforsøk er dessuten koden til malen gjort utydelig, f.eks. blir «Wikipedia» skrevet som «&#x0057;&#x0069;<!-- Wikipedia -->&#x006B;&#x0069;&#x0070;&#x0065;&#x0064;&#x0069;&#x0061;». Disse kodebitene bør ikke endres uten videre.


Mellomrom før eller etter boksen?[rediger kilde]

På noen brukersider kommer meldingsboksen kloss inntil forrige og/eller neste avsnitt, og det ser ikke nødvendigvis så pent ut. På enkelte sider har man tatt høyde for dette ved å sette inn ekstra mellomrom i koden, mens andre stiller denne boksen sammen med lignende elementer og det kan være greit nok uten mellomrom. Personlig synes jeg ikke det bør legges inn noe ekstra mellomrom i koden til selve malen, da folk på egen hånd bør få velge hvilken løsning de ønsker. Jeg foreslår at den nylig innsatte <br clear="all"> fjernes. --Eddi (Snakk) 7. okt 2005 kl.15:26 (UTC)

Årsaken til at jeg satte den inn var at den ellers var ubrukelig på min brukerside. Den ble liggende å flyte til høyre. --–Duffman 7. okt 2005 kl.15:28 (UTC)

Alle sider som bruker malen, må telle med i vurderingen. Hvis du tillater litt eksperimentering, vil jeg gjerne at du legger inn <br clear="all"> på siden din og tilbakestiller malen. Jeg spår at det går bra. Før og etter endringen av malen kan du f.eks. sjekke siden til Jon Harald og se om det er best med eller uten fast mellomrom. --Eddi (Snakk) 7. okt 2005 kl.17:44 (UTC)

Uffda, det var ikke _så_ vondt ment. Jeg vil selvfølgelig at så mange som mulig skal kunne ha nytte av malen. Funket det virkelig ikke? --Eddi (Snakk) 7. okt 2005 kl.18:28 (UTC)

Hvorfor[rediger kilde]

Trenger vi virkelig denne malen? Finnes det eksempler på det? At den er nødvendig? Hvor kan jeg lese mer? Marcus 24. jan 2007 kl. 15:48 (CET)