Maldiskusjon:Blokkert

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Blokkering[rediger kilde]

IP-adressen du sitter på ble idag 28. mars 2024 blokkert grunnet vandalisme. Dette kan være andre personer med samme IP-adresse som har utført vandalismen, hvis du mener du har blitt blokkert urettmessig, eller at andre har utført hærverket kan du kontakte en administrator.Hvis du ønsker å bidra anbefales det at du registrerer deg og tar en titt på stilmanualen vår for å se hvordan artikler bør settes opp og hvordan du enkelt kan formatere tekst. Du kan finne en grei innføring til hvordan Wikipedia fungerer her.


Dette er en forslagstekst men en liten endring for å ikke såre brukere som uheldigvis sitter på samme IP-adresse/IP-range so men bokket bruker, har kansje tatt for mye høyde for at uskyldige brukere får meldingen. Kommentarer? Mvh Røed 13. mar 2006 kl.23:58 (UTC)

Jeg synes du har tatt for mye høyde for uskyldige. Beskjed om nye meldinger får man kun inntil man ser på diskusjonssiden, og i 99,99% av tilfellene er det vandalen selv som leser meldingen. Senere brukere på samme IP vil ikke få beskjed om nye meldinger, og vil derfor neppe sjekke sin egen diskusjonsside. De vil kun møte MediaWiki:Blockedtext. Jeg mener derfor nåværende versjon bør beholdes. --–Duffman 14. mar 2006 kl.06:06 (UTC)
Den er nok litt for diplomatisk. Men første setningen synes jeg er bra, og bør brukes. «Din IP-adresse...» endres til «IP-adressen du sitter på...». –Wintermute 14. mar 2006 kl.07:26 (UTC)
Ordlyden er ikke helt god, litt nerdete kanskje. "IP-adressen du benytter" er bedre. --–Duffman 14. mar 2006 kl.07:28 (UTC)
Enig. Det er en bedre formulering. –Wintermute 14. mar 2006 kl.07:43 (UTC)
I slike tilfeller er jo det ikke hver enkelt maskin som blir blokkert. Det er jo i de fleste tilfellene IP adressen til Gatewayen som blir blokkert, og det finnes løsninger for dette, men vet ikke om wiki benytter seg av disse. Ferale 14. mar 2006 kl.13:45 (UTC)

Forslag til meldingstekst:

Det ser ut til at noen har brukt din maskin og overskredet reglene for det Wikipedia kan tillate. Vi har derfor gått til det skritt å midlertidig utestenge deg. Du kan ha vært utsatt for såkalt delt Ip-adresse. Dette kan skje hvis du arbeider i nett med mange andre. Da kan du rammes for andres gjerninger. Det er imidlertid tvingende nødvendig for oss å reagere raskt for å verne om Wikipedias integritet. Vi kan ikke risikere at den blir satt i fare og ber om forståelse for dette. Utestengningen er midletidig og vil bli opphevet etter en tid, eller straks misforståelsen er oppklart. Har du spørsmål kan du henvende deg til NN og oppgi denne Ip-adressen MM. Vi stter imidlertid pris på om du kan være tålmodig. Våre administratorer er sterk belastet med henvendelser samtidig som de skal rette opp uheldige inngrep i artiklene. Så hvis du venter litt vil saken etter en tid kunne løse seg selv. Med vennlig hilsen OO

Realitetene i denne teksten er uendret, men formen og tonen bør kunne dempe virkningen av en feil utestengelse, samtidig som den er en helt klar besjed til en eventuell misdeder. Svarer ikke vedkommende, så er det jo bare å fortsette blokkeringen etter eget skjønn. Men da må det være mulig å nå frem til en administrator, og det går ikke når man er utestengt fordi man klarer ikke å åpne for skriving av melding. --FIH 14. mar 2006 kl.13:51 (UTC)

Frode Inge Helland



Sorry! Nå skjønner jeg hvorfor en skal bruke subst. :) --mariule 10. mai 2006 kl.11:07 (UTC)