Hopp til innhold

Maldiskusjon:Afrikaland

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Vest-Sahara[rediger kilde]

Skal både Den saharawiske arabiske demokratiske republikk og Vest-Sahara være med? Det er vel slik at den første er det politiske organ (regime) som krever suverenitet over hele området Vest-Sahara. Jeg ville tatt med bare Vest-Sahara, tror jeg. –Ordensherre 2. sep 2010 kl. 20:34 (CEST)

Dette er et område med uklare territoriale skiller og uklar politisk ledelse. Hva som skjer i praksis er ikke nødvendigvis det som står på papiret og omvendt. På den engelske malen er begge med, og Vest-Sahara står under "uklar suverenitet". Jeg er ingen ekspert på området, og det er nok ikke noe enkelt fasitsvar på denne heller, men hvis du mener det er god grunn til å bare ha med Vest-Sahara, så har ikke jeg noen gode motargumenter. Husk at hvis du skal ta SADR bort, må du også fjerne {{Afrikaland}} fra artikkelen til SADR. Mvh Vangen (d · b · @) 2. sep 2010 kl. 20:46 (CEST)
Jeg stusset også litt over at både SADR og Vest-Sahara er med. Den engelske malen har gått over til bare å ta med SADR, men jeg synes ikke dette er en ideell løsning siden Vest-Sahara er bedre kjent. Hva med å bruke «Vest-Sahara (Den saharawiske arabiske demokratiske republikk)», altså knytte de sammen? – Danmichaelo 10. jul 2011 kl. 09:53 (CEST)
Det er en fin løsning. Gidder du å endre det i malen? Min iPhone er ikke det beste verktøyet å gjøre det med, og jeg er langt fra hjem og pc. – Kristian Vangen (d) 13. jul 2011 kl. 02:54 (CEST)
Ordnet. Vet ikke om det finnes en presis definisjon på «land», men tror det kan inkludere både geografisk områder og stater. Når det gjelder medlemsstater i AU synes jeg derimot det virker mest riktig å bare ta med SADR, ikke Vest-Sahara. Oppdaterte Mal:AU. Så er spørsmålet om AU-boksen egentlig burde vært fjernet fra Vest-Sahara… Jeg klarer ikke bestemme meg, så jeg lar den stå, men har forståelse hvis noen andre vil fjerne den. – Danmichaelo 13. jul 2011 kl. 12:00 (CEST)