MacPaint

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

MacPaint var et bitmap-basert tegneprogram utviklet av Apple Computer og lansert sammen med den opprinnelige Macintosh-modellen 24. januar 1984. MacPaint var bemerkelsesverdig da det ble lansert fordi det kunne generere grafikk som kunne brukes av andre programmer. Ved å bruke maskinens mus, utklippsboken og det innebygde grafikkspråket QuickDraw kunne tegninger klippes ut fra MacPaint og limes inn i dokumenter i tekstbehandlingsprogrammet MacWrite.[1] Grafikk fra programmet kunne også klippes ut og via programmet ResEdit kopieres inn ressursdelen av en annen applikasjon i forbindelse med oversettelse av programmet til et annet språk.

MacPaint ble utviklet av Bill Atkinson, som var en av medlemmene i gruppa som utviklet Macintosh hos Apple.[2] Tidlige utviklingsversjoner av MacPaint ble kalt MacSketch, som viste tilbake til programmets røtter i LisaSketch.[2] Programmet ble senere overtatt av Claris, datterselskapet som Apple opprettet i 1987 for å håndtere programvare. Den siste versjonen av MacPaint var versjon 2.0 som ble utgitt i 1988. MacPaint ble nedlagt av Claris i 1998 p.g.a. sviktende salg.[3]


Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ .Sandberg-Diment, Erik (31. januar 1984). «Software for the Macintosh: Plenty on the way». The New York Times. Besøkt 28. april 2009. 
  2. ^ a b Andy Hertzfeld (2005). Revolution in the Valley. O'Reilly. ISBN 0596007191. 
  3. ^ Walsh, Jeff (24. november 1997). «Claris puts old Mac applications out to pasture». InfoWorld. s. 35.