Mabel av Oranien-Nassau

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search
Mabel av Oranien-Nassau
Princess Mabel of Orange-Nassau Allan Warren 2.jpg
Født11. august 1968 (49 år)
Pijnacker
Ektefelle Johan Friso av Oranien-Nassau
Barn Luana av Oranien-Nassau, jonkvrouwe van Amsberg, Zaria av Oranien-Nassau, jonkvrouwe van Amsberg
Utdannet ved Universiteit van Amsterdam
Beskjeftigelse Samfunnsøkonom
Nasjonalitet Kongeriket Nederlandene

Mabel Martine Wisse Smit, født Mabel Martine Los, prinsesse av Oranien-Nassau, grevinne av Oranien-Nassau, jonkvrouwe van Amsberg (født i Pijnacker 11. august 1968) var gift med dronning Beatrix av Nederlands andre sønn, prins Johan Friso av Oranien-Nassau.

Hun er datter av Henk Loos og Flos Kooman, og har to yngre søstre. Faren døde da hun var ni år gammel, og da moren giftet seg med Peter Wisse Smit i 1984 tok Mabel stefarens etternavn.

Da hun ble forlovet med prins Johan Friso av Nederland i 2003, kom det snart for en dag at hun hadde hatt relasjoner til mafialederen Klaas Bruinsma, og det ble derfor ikke søkt om tillatelse til ekteskapet. Prins Johan Friso ga avkall både på sin tittel og arverett, og paret giftet seg 24. april 2004.

Prins Johan Friso og prinsesse Mabel er foreldre til to døtre, grevinne Luana av Oranien-Nassau, jonkvrouwe van Amsberg, som ble født den 26. mars 2005 og grevinne Zaria av Oranien-Nassau, jonkvrouwe van Amsberg som ble født den 18. juni 2006. De bor for tiden i London.