Lulu Ziegler

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Lulu Ziegler
Lulu Ziegler (1934).jpg
Født18. april 1903
Død14. november 1973 (70 år)
Beskjeftigelse Skuespiller
Nasjonalitet Danmark

Lulu Ziegler (egentlig Karen Margrethe Maria Ziegler-Andersen, født 18. april 1903 i Sorø i Danmark, død 14. november 1973 i København) var en dansk skuespillerinne og visesangerinne.

Hun ble student i 1921 og debuterte på Studenterscenen i 1926. Hun fikk heretter diverse roller på blant annet Det ny Teater, Betty Nansen Teatret og Riddersalen, men slo aldri riktig igjennom som teaterskuespillerinne, selv om hun kunne oppleves i både Laser og pjalter og Op og ned med Jeppe.

Visesangen viste seg å bli grunnstammen i hennes karriere og blant hennes mest kjente fremførte viser kan nevnes Ved kajen, Den sidste turist i Europa og Mandalay, for bare å nevne noen få titler fra hennes omfattende repertoar, som resulterte i en lang rekke grammofoninnspillinger.

Hun åpnet sin egen kabaret i 1940, men den måtte lukke etter et par år på grunn av vanskelighetene under krigen. Hun rakk å innspille ganske få spillefilmer, av hvilke kan nevnes Der var engang en vicevært (1937), Vi vil leve (1946, Fireogtyve timer (1951) og Mig og Mafiaen (1973).

Hun var gift tre ganger, blant annet med skuespilleren og sceneinstruktøren Per Knutzon, og er mor til skuespilleren og instruktøren Lars Knutzon.

Lulu Ziegler er begravet på Søllerød Kirkegård.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]