Luftkajakk

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Four Alpacka packrafts on the Anaktuvuk River, in the North Slope region of Alaska
Fire luftkajakker ved munningen til Anaktuvuk River i Nord-Alaska.

En luftkajakk, også kjent som oppblåsbar kajakk (engelsk: inflatable kayak), er en type båt som kan blåses opp (fylles med luft) når den skal brukes, og deretter kan tømmes for luft, pakkes sammen og oppbevares i en bag når den ikke er i bruk. Slike kajakker har den tradisjonelle kajakk-formen, men er laget av slitesterkt, vanntett materiale og kan blåses opp med en pumpe på kort tid. De kan være like stabile og sikre som tradisjonelle kajakker, men er mye lettere å transportere og oppbevare. Oppblåsbare kajakker kommer i ulike størrelser, fra enkelt- til flerseters.[1]

I likhet med tradisjonelle kajakker drives luftkajakker vanligvis fremover ved hjelp av padling eller roing med årer. De er også utformet for å være lette nok til å kunne bæres over lengre avstander, i tillegg til annet nødvendig utstyr som redningsvest og klær.

Alternative båter[rediger | rediger kilde]

Et alternativ til en oppblåsbar kajakk er en packraft, som er en lettere variant ment for å bære på tur. Packrafter har ofte en annen utforming enn den tradisjonelle kajakken.

Galleri[rediger | rediger kilde]

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]