Lookout! Records

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Loockout! Records er et uavhengig plateselskap fra Berkeley, California som produserer primært musikk i genren punkrock.

Historie[rediger | rediger kilde]

Plateselskapet ble grunnlagt av Larry Livermore og David Hayes i 1987. Senere, i 1989, forlot David Hayes for å starte sitt eget plateselskap. Lookout! opplevde stor suksess da de oppdaget Green Day (da under navnet Sweet Children) og skrev kontrakt med bandet i 1988. I tillegg oppdaget Operation Ivy på samme tid. Begge bandene, og spesielt Green Day slo etterhvert gjennom nasjonalt, og skrev under for kommersielle plateselskap. Dette førte til store inntekter da Lookout! kunne fortsette å produsere utgivelsene bandene hadde gjort under dem. Lookout! fikk senere også suksess med band som Rancid og The Donnas

I 1997 solgte Larry Livermore sin aksjeandel i selskapet til sin trofaste ansatt Chris Appelgren. Appelgren har i senere tid blitt beskyldt for dårlige lederegenskaper, og dårlig økonomisk kontroll. Både ansatte og artister har klaget over å ikke få utbetalt penger til avtalt tid. I tillegg har plateselskapet fått rykte på seg for å prøve å opptre som et kommersielt plateselskap med tilsvarende budsjett til tross for at selskapet er et uavhengig plateselskap med tilsvarende budsjett. Det er også stilt spørsmål med hvordan alle millionene de har tjent på Green Days suksess, kunne ha blitt sløst bort.

I 2005, valgte Green Day å fjerne sin katalog hos Lookout! Records, over ti år etter at de forlot selskapet. Mange stilte seg kritisk til om Lookout! ville overleve etter dette da deres største inntekskilde plutselig forsvant.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]