Liste over rullebrettriks

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Triksing på rullebrett

Liste over rullebrettriks er en liste over alle triks som kan gjøres med et rullebrett, enten freestyle eller i ramp, halfpipe og lignende.

Listen[rediger | rediger kilde]

 • OllieAlan «Ollie» Gelfand, fra Florida, kom på ideen av å få høyere airs ut av halfpipes (store, halverte rør laget av betong eller tre som man skater oppi) ved å «poppe tailen» (presse ned bakenden på rullebrettet) like før man begynte med sveve-delen av en air. Det var Rodney Mullen som revolusjonerte skateboarding på flatt terreng som i parker og gater da han gjorde ollie på gaten og la grunnlaget for mange av de mest populære tricks i streetskating. Ollien er grunnbevegelsen i bl.a kickflip, heelflip, ollie airwalk og 360 flip.
 • Nollie – Nollie ble oppfunnet av Rodney Mullen. Trikset er veldig mye vanskeligere enn ollie og går ut på å poppe ned nosen (frem på brettet) og hoppe opp. Det er egentlig det samme som ollie, bare omvendt vei. Husk å swipe (drege) foten slik at brettet lander flatt.
 • Ice flip – Ice flip regnes som en Dark Catch, men med en Pop-shuvit. Flip brettet 180 grader og snu 450 grader og deretter flipper du brettet tilbake. Trikset ble lagd i 2008 og er derfor ikke så kjent.
 • Kickflip – Kickflip er et tricks der du snurrer brettet en gang rundt. Brettet skal rotere mot deg/bakover (skyv front foten bakover). Når man gjør kickflip snurrer man brettet rundt med tåen.
 • Heelflip – I en heelflip skal brettet rotere en gang rundt men andre veien av en kickflip, altså snurrer du det med helen.
 • Pop shove-it – Opprinnelig het det Ollie Pop Shove-it. Et tricks som starter med en ollie og der brettet snurrer 180 grader med eller mot klokken og kroppen står stille. Det finnes mange variasjoner, men essensen ligger i navnet hvor du popper tailen og skyver brettet rundt. Du kan ta en Pop Shove-it begge veier. Hvis du popper den foran deg heter det backside pop shove-it og hvis du tar det den andre veien heter det frontside pop shove-it
 • 360 flip – 360 flip/360 kickflip/3 flip er et tricks der du snurrer brettet 360 grader rundt horisontalt (360 shuv-it) med en kickflip. Dette er ett vanskeligerer tricks enn f.eks. kickflip og heelflip.
 • Varial Kickflip – Varial kickflip er når du tar en backside pop shove-it samtidig som du tar kick flip er det Varial kickflip.
 • Hardflip – Hardflip er når du tar kickflip samtidig som du tar en front side pop shove-it
 • Disco flip – Disco flip er et triks som består av en Heelflip samtidig som du tar en 180 med kroppen samtidig som du flipper brettet.
 • Mother Flip – Mother flip er et triks (knep) du kan ta på et rullebrett. Trikset består av at du tar én 360 kickflip og samtidig må kroppen din roterer 360 grader den motsate veien av det brettet spinner. Nettstedet tacky.no hadde i 2003 en konkurranse i samarbeid med Mother hvor de utlovde 2000kr til første normann som klarte trikset. Det var John McMillen som gikk av med seieren i denne konkurransen.[1]
 • Step Mother Flip – Step mother flip er en forenklet versjon av Mother flip. For å ta dette trikset må du ta én varial kickflip samtidig som kroppen din roterer 180 grader i den motsate veien av det brettet spinner.
 • Boneless – Boneless er et triks for de som nettopp har lært seg noen triks fra før av og er klar for en ny utfordring. Først setter man det beinet som er nærmest nosen (foran på brettet) i bakken, så tar man tak i brettet omtrent midt på plata (den du står på), her løfter man brettet opp i lufta med det andre beinet du har plantet i bakken og lander så stødig som mulig på plata med begge bein.
 • Switch late heelflip – Switch late heelflip er et veldig vanskelig skateboard-tricks der du først tar en switch ollie og når du er på olliens maksimale høyde sparker du til brettet med forfoten inn i en heelflip. Når brettet har

flippet helt rundt lander du oppå brettet.

Shuv-it Shuv it er at roterer brettet 180 grader under deg men uten poppet.

Referanser[rediger | rediger kilde]