Liste over Uruguays presidenter

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Det følgende er en liste over presidenter i Uruguay fra 1830 og fram til i dag. Bare navn på presidenten, periode for regjeringstiden og partiet presidenten representerte er oppgitt.

Partier[rediger | rediger kilde]

Key: Partido Colorado
(Liberalt, sosialdemokratisk)
Partido Nacional
(Sentrum-høyre)
Uavhengig Sivil-militær
(Dictadura cívico-militar)
Frente Amplio
( Venstre)
President
(Født–Død)
Bilde Regjeringstid Parti
José Fructuoso Rivera
(1784–1854)
Fructuoso Rivera.jpg 6. november 1830 –
24. oktober 1834
Partido Colorado
Carlos Anaya
(1777–1862) [1]
Carlos Anaya.jpg 24. oktober 1834 –
1. mars 1835
Partido Colorado
Manuel Oribe
(1792–1857)
Manuel Oribe.jpg 1. mars 1835 –
24. oktober 1838
Partido Nacional
Gabriel Antonio Pereira
(1794–1861) [1]
Pereira-gabriel.gif 24. oktober 1838 –
1. mars 1839
Partido Colorado
José Fructuoso Rivera
(1777–1862)
Fructuoso Rivera.jpg 1. mars 1839 –
1. mars 1843
Partido Colorado
Manuel Oribe
(1792–1857) [1]
Manuel Oribe.jpg 16. februar 1843 –
8. oktober 1851
Partido Nacional
Joaquín Suárez
(1781–1868) [1]
Joaquin Suarez con la banda presidencial.jpg 1. mars 1843 –
15. februar 1852
Partido Colorado
Bernardo Prudencio Berro
(1803–1868) [1]
Bberro.JPG 15. februar 1852 –
1. mars 1852
Partido Nacional
Juan Francisco Giró
(1791–1863)
Juan Francisco Giró.jpg 1. mars 1852 –
25. september 1853
Partido Nacional
Venancio Flores
(1808–1868) [2]
Floresvenancio.jpg 25. september 1853 –
12. mars 1854
Partido Colorado
Juan Antonio Lavalleja
(1784–1853) [2]
Juan Antonio Lavalleja.png 25. september 1853 –
22. oktober 1853
Uavhengig
José Fructuoso Rivera
(1784–1854) [2]
Fructuoso Rivera.jpg 25. september 1853 –
13. januar 1854
Partido Colorado
Venancio Flores
(1808–1868)
Floresvenancio.jpg 12. mars 1854 –
29. august 1855
Partido Colorado
Luis Lamas [1] Coat of arms of Uruguay.svg 29. august 1855 –
10. september 1855
Partido Nacional
Manuel Basilio Bustamante [1] Coat of arms of Uruguay.svg 10. september 1855 –
15. februar 1856
Partido Colorado
José María Plá [1] Coat of arms of Uruguay.svg 15. februar 1856 –
1. mars 1856
Partido Colorado
Gabriel Antonio Pereira
(1794–1861)
Pereira-gabriel.gif 1. mars 1856 –
1. mars 1860
Partido Colorado
Bernardo Prudencio Berro
(1803–1868)
Bberro.JPG 1. mars 1860 –
1. mars 1864
Partido Colorado
Atanasio Cruz Aguirre
(1801–1875) [1]
Atanasio Aguirre.jpg 1. mars 1864 –
15. februar 1865
Partido Colorado
Tomás Villalba
(1805–1886)
Tomás Villalba.jpg 15. februar 1865 –
20. februar 1865
Partido Nacional
Venancio Flores
(1808–1868) [3]
Floresvenancio.jpg 20. februar 1865 –
15. februar 1868
Partido Colorado
Pedro Varela
(1837–1906) [1]
Pedro Varela.jpg 15. februar 1868 –
1. mars 1868
Partido Colorado
Lorenzo Batlle y Grau
(1810–1887)
Lorenzo Batlle y Grau.jpg 1. mars 1868 –
1. mars 1872
Partido Colorado
Tomás Gomensoro Albín
(1810–1900) [1]
Gomensoro-pedro.JPG 1. mars 1872 –
1. mars 1873
Partido Colorado
José Eugenio Ellauri
(1834–1894) [4]
JoseEllauri1870.jpg 1. mars 1873 –
22. januar 1875
Partido Colorado
Pedro Varela
(1837–1906) [3]
Pedro Varela.jpg 22. januar 1875 –
22. januar 1875
Partido Colorado
Pedro Carve [3] Coat of arms of Uruguay.svg 22. januar 1875 –
22. januar 1875
Partido Colorado
Pedro Varela
(1837–1906)
Pedro Varela.jpg 22. januar 1875 –
10. mars 1876
Partido Colorado
Lorenzo Latorre
(1844–1916) [3]
LorenzoLatorre1875.jpg 10. mars 1876 –
14. februar 1879
Partido Colorado
Francisco Antonino Vidal
(1825–1889) [1]
Francisco Antonio Vidal.jpg 14. februar 1879 –
1. mars 1879
Partido Colorado
Lorenzo Latorre
(1844–1916)
LorenzoLatorre1875.jpg 1. mars 1879 –
15. mars 1880
Partido Colorado
Francisco Antonino Vidal
(1825–1889) [5]
Francisco Antonio Vidal.jpg 15. mars 1880 –
1. februar 1882
Partido Colorado
Alberto Flangini
(1824–1900) [1]
Coat of arms of Uruguay.svg 1. februar 1882 –
1. mars 1882
Partido Colorado
Máximo Santos
(1847–1889)
Msantosuy.JPG 1. mars 1882 –
1. mars 1886
Partido Colorado
Francisco Antonino Vidal
(1825–1889)
Francisco Antonio Vidal.jpg 1. mars 1886 –
24. mai 1886
Partido Colorado
Máximo Santos
(1847–1889) [1]
Msantosuy.JPG 24. mai 1886 –
18. november 1886
Partido Colorado
Máximo Tajes
(1852–1912)
MaximoTajes.jpg 18. november 1886 –
1. mars 1890
Partido Colorado
Julio Herrera y Obes
(1841–1912)
Julio Herrera y Obes.jpg 1. mars 1890 –
1. mars 1894
Partido Colorado
Duncan Stewart
(1833–1923) [1]
DuncanStewart.jpg 1. mars 1894 –
21. mars 1894
Partido Colorado
Juan Idiarte Borda
(1844–1897)
Idiarte borda.jpg 21. mars 1894 –
25. august 1897
Partido Colorado
Juan Lindolfo Cuestas
(1837–1905) [6]
JuanLCuestas.jpg 25. august 1897 –
15. februar 1899
Partido Colorado
José Batlle y Ordóñez
(1856–1929) [1]
JoseBatlle1900.jpg 15. februar 1899 –
1. mars 1899
Partido Colorado
Juan Lindolfo Cuestas
(1837–1905)
JuanLCuestas.jpg 1. mars 1899 –
1. mars 1903
Partido Colorado
José Batlle y Ordóñez
(1856–1929)
JoseBatlle1900.jpg 1. mars 1903 –
1. mars 1907
Partido Colorado
Claudio Williman
(1861–1934)
Williman.jpg 1. mars 1907 –
1. mars 1911
Partido Colorado
José Batlle y Ordóñez
(1856–1929)
JoseBatlle1900.jpg 1. mars 1911 –
1. mars 1915
Partido Colorado
Feliciano Viera
(1872–1927)
Viera-feliciano.jpg 1. mars 1915 –
1. mars 1919
Partido Colorado
Baltasar Brum
(1883–1933)
BaltasarBrum.jpg 1. mars 1919 –
1. mars 1923
Partido Colorado
José Serrato
(1868–1960)
JOSE SERRATO URUGUAY 1926.JPG 1. mars 1923 –
1. mars 1927
Partido Colorado
Juan Campisteguy
(1859–1937)
Campisteguy.jpg 1. mars 1927 –
1. mars 1931
Partido Colorado
Gabriel Terra
(1873–1942)
Terra1913.jpg 1. mars 1931 –
19. juni 1938
Partido Colorado
Alfredo Baldomir
(1884–1948)
AlfredoBaldomir.jpg 19. juni 1938 –
1. mars 1943
Partido Colorado
Juan José de Amézaga
(1881–1956)
Juan José de Amézaga.jpg 1. mars 1943 –
1. mars 1947
Partido Colorado
Tomás Berreta
(1875–1947)
Coat of arms of Uruguay.svg 1. mars 1947 –
2. august 1947
Partido Colorado
Luis Batlle Berres
(1897–1964)
Lbberres23.jpg 2. august 1947 –
1. mars 1951
Partido Colorado
Andrés Martínez Trueba
(1884–1959)
Coat of arms of Uruguay.svg 1. mars 1951 –
1. mars 1955
Partido Colorado
Luis Batlle Berres
(1897–1964)
Lbberres23.jpg 1. mars 1955 –
1. mars 1956
Partido Colorado
Alberto Fermín Zubiría
(1901–1971)
Coat of arms of Uruguay.svg 1. mars 1956 –
1. mars 1957
Partido Colorado
Arturo Lezama
(1899–1964)
Coat of arms of Uruguay.svg 1. mars 1957 –
1. mars 1958
Partido Colorado
Carlos Fischer
(1903–1969)
Coat of arms of Uruguay.svg 1. mars 1958 –
1. mars 1959
Partido Colorado
Martín Echegoyen
(1891–1974)
Coat of arms of Uruguay.svg 1. mars 1959 –
1. mars 1960
Partido Nacional
Benito Nardone
(1906–1964)
Coat of arms of Uruguay.svg 1. mars 1960 –
1. mars 1961
Partido Nacional
Eduardo Víctor Haedo
(1901–1970)
Coat of arms of Uruguay.svg 1. mars 1961 –
1. mars 1962
Partido Nacional
Faustino Harrison
(1900–1963)
Coat of arms of Uruguay.svg 1. mars 1962 –
1. mars 1963
Partido Nacional
Daniel Fernández Crespo
(1901–1964)
Coat of arms of Uruguay.svg 1. mars 1963 –
1. mars 1964
Partido Nacional
Luis Giannattasio
(1894–1965)
Coat of arms of Uruguay.svg 1. mars 1964 –
7. februar 1965
Partido Nacional]]
Washington Beltrán
(1914–2003)
Coat of arms of Uruguay.svg 7. februar 1965 –
1. mars 1966
Partido Nacional
Alberto Héber Usher
(1918–1981)
Coat of arms of Uruguay.svg 1. mars 1966 –
28. februar 1967
Partido Nacional
Óscar Diego Gestido
(1901–1967)
Coat of arms of Uruguay.svg 1. mars 1967 –
6. desember 1967
Partido Colorado
Jorge Pacheco Areco
(1920–1998)
Jorge Pacheco Areco.jpg 6. desember 1967 –
1. mars 1972
Partido Colorado
Juan María Bordaberry
(1928–2011)
Juan Maria Bordaberry.jpg 1. mars 1972 –
12. juni 1976
Partido Colorado / Sivil-militær
Alberto Demicheli
(1896–1980) [1]
Coat of arms of Uruguay.svg 12. juni 1976 –
1. september 1976
Partido Colorado / Sivil-militær
Aparicio Méndez
(1904–1988)
Aparicio Méndez.jpg 1. september 1976 –
1. september 1981
Partido Nacional / Sivil-militær
Gregorio Conrado Álvarez
(1925–)
Coat of arms of Uruguay.svg 1. september 1981 –
12. februar 1985
Militær
Rafael Addiego Bruno
(1923–2014) [1]
Coat of arms of Uruguay.svg 12. februar 1985 –
1. mars 1985
Uavhengig [7]
Julio María Sanguinetti
(1936–)
PresidenteSanguinettti.jpg 1. mars 1985 –
1. mars 1990
Partido Colorado
Luis Alberto Lacalle
(1941–)
Luisalbertolacalle2.jpg 1. mars 1990 –
1. mars 1995
Partido Nacional
Julio María Sanguinetti
(1936–)
PresidenteSanguinettti.jpg 1. mars 1995 –
1. mars 2000
Partido Colorado
Jorge Batlle
(1927–)
Jorge Batlle.jpg 1. mars 2000 –
1. mars 2005
Partido Colorado
Tabaré Vázquez
(1940–)
Tabaré26022007.jpg 1. mars 2005 –
1. mars 2010
Frente Amplio
José Mujica
(1935–)
Pepemujica2.jpg 1. mars 2010 –
1. mars 2015
Frente Amplio
Tabaré Vázquez
(1940–)
Tabaré26022007.jpg 1. mars 2015 –
present
Frente Amplio

Referanser[rediger | rediger kilde]

Commons-logo.svg Commons: Kategori:Presidents of Uruguay – bilder, video eller lyd
  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r (midlertidig)
  2. ^ a b c Triumvirate.
  3. ^ a b c d Provisorisk
  4. ^ Midlertidig fram til 1873.
  5. ^ Midlertidig fram til 1880.
  6. ^ Midlertidig fram til 1898, så provisorisk.
  7. ^ Former Chief Justice of Civic-military dictatorship.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]