Liste over presidentene for Madrids forsamling

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Presidenten for Madrids forsamling er leder for parlamentet i den autonome spanske regionen Madrid.

Nr. Bilde Navn
(født)
Embetstid Parti
Asamblea Mixta Escudo de la Comunidad de Madrid (oficial).svg José Prat[1]
(1905–1994)
1982–1983 FSM
I Legislatura Escudo de la Comunidad de Madrid (oficial).svg Ramón Espinar[2][3]
(1954–)
1983–1987 FSM
II Legislatura Adolfo Suárez durante el almuerzo ofrecido por el Lehendakari del Gobierno vasco. Pool Moncloa. 9 de diciembre de 1980 (cropped).jpeg Rosa Posada[4][5]
(1940–2014)
1987–1991 CDS
III Legislatura Escudo de la Comunidad de Madrid (oficial).svg Pedro Díez[6][7]
(1951–)
1991–1995 IU-CM
IV Legislatura Juan Van-Halen Acedo.jpg Juan Van-Halen[8][9]
(1944–)
1995–1999 PP
V Legislatura Escudo de la Comunidad de Madrid (oficial).svg Jesús Pedroche[10][11]
(1961–)
1999–2003 PP
VI Legislatura (Concepción Dancausa) Discurso de investidura de Ángel Garrido (42123344592) Mayo de 2018 (cropped).jpg Concepción Dancausa[12][13]
(1952–)
2003 PP
VII Legislatura 2003 – 2007
VIII Legislatura Elvira Rodríguez 2011 (cropped).jpg Elvira Rodríguez[14][15]
(1949–)
2007–2011 PP
IX Legislatura José Ignacio Echevarría.jpg José Ignacio Echeverría[16][17]
1946–)
2011–2015 PP
X Legislatura (Paloma Adrados) Toma de posesión del nuevo director de Radio Televisión Madrid (32926297331) (cropped).jpg Paloma Adrados[18][19][20][21]
(1957–)
2015–2019 PP
XI Legislatura (Juan Trinidad) ISABEL DÍAZ AYUSO JUNTO A DAVID PEREZ, JOSE LUIS MARTINEZ ALMEIDA Y PALOMA ADRADOS, ASISTEN A AL ESTRENO DEL DOCUMENTAL “50 AÑOS DE TERRORISMO”. (33369836228) (cropped).jpg Juan Trinidad
(1973–)
2019– Cs

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Presidencia de la Asamblea Mixta (1982-1983)». Asamblea de Madrid. Arkivert fra originalen 22. desember 2015. Besøkt 12. juni 2019. 
  2. ^ «Presidente de la I Legislatura (1983-1987)». Asamblea de Madrid. Arkivert fra originalen 4. februar 2019. Besøkt 12. juni 2019. 
  3. ^ «Ilmo. Sr. D. Ramón Espinar Gallego». Asamblea de Madrid. Arkivert fra originalen 27. april 2019. Besøkt 12. juni 2019. 
  4. ^ «Presidenta de la II Legislatura (1987-1991)». Asamblea de Madrid. Arkivert fra originalen 4. februar 2019. Besøkt 12. juni 2019. 
  5. ^ «Rosa Posada Chapado». Asamblea de Madrid. Arkivert fra originalen 27. april 2019. Besøkt 12. juni 2019. 
  6. ^ «Presidente de la III Legislatura (1991-1995)». Asamblea de Madrid. Arkivert fra originalen 4. februar 2019. Besøkt 12. juni 2019. 
  7. ^ «Ilmo. Sr. D. Pedro Díez Olazábal». Asamblea de Madrid. Arkivert fra originalen 4. februar 2019. Besøkt 12. juni 2019. 
  8. ^ «Presidente de la IV Legislatura (1995-1999)». Asamblea de Madrid. Arkivert fra originalen 27. april 2019. Besøkt 12. juni 2019. 
  9. ^ «Juan Van-Halen Acedo». Asamblea de Madrid. Arkivert fra originalen 28. april 2019. Besøkt 12. juni 2019. 
  10. ^ «Presidente de la V Legislatura (1999-2003)». Asamblea de Madrid. Arkivert fra originalen 29. september 2015. Besøkt 12. juni 2016. 
  11. ^ «Excmo. Sr. D. Jesús Pedroche Nieto». Asamblea de Madrid. Arkivert fra originalen 27. april 2019. Besøkt 12. juni 2019. 
  12. ^ «Presidenta de la VI Legislatura (2003-2003) y de la VII Legislatura (2003-2007)». Asamblea de Madrid. Arkivert fra originalen 4. februar 2019. Besøkt 12. juni 2019. 
  13. ^ «Excma. Sra. Dª Concepción Dancausa Treviño». Asamblea de Madrid. Arkivert fra originalen 4. februar 2019. Besøkt 12. juni 2019. 
  14. ^ «Presidenta de la VIII Legislatura (2007-2011)». Asamblea de Madrid. Arkivert fra originalen 4. februar 2019. Besøkt 12. juni 2019. 
  15. ^ «María Elvira Rodríguez Herrer». Asamblea de Madrid. Arkivert fra originalen 4. februar 2019. Besøkt 12. juni 2019. 
  16. ^ «Presidente de la IX Legislatura (2011-2015)». Asamblea de Madrid. Arkivert fra originalen 4. februar 2019. Besøkt 12. juni 2019. 
  17. ^ «Ilmo. Sr. D. José Ignacio Echeverría Echániz». Asamblea de Madrid. Arkivert fra originalen 4. februar 2019. Besøkt 12. juni 2019. 
  18. ^ «Presidenta de la X Legislatura». Asamblea de Madrid. Arkivert fra originalen 4. februar 2019. Besøkt 12. juni 2019. 
  19. ^ «Ilma. Sra. Dª María Paloma Adrados Gautier». Asamblea de Madrid. Arkivert fra originalen 24. april 2019. Besøkt 12. juni 2019. 
  20. ^ Marcos, José (9. juni 2015). «Paloma Adrados, nueva presidenta de la Asamblea de Madrid». El Pais. Madrid. Besøkt 12. juni 2019. 
  21. ^ «Paloma Adrados, elegida presidenta de la Asamblea de Madrid con mayoría absoluta». eldiario.es. Europa Press. 9. juni 2015. Besøkt 12. juni 2009.