Liste over kulturminner i Ørsta

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kartvisning Vis alle koordinater : OSM eller Bing

Liste over kulturminner i Ørsta er en oversikt over fredede og/eller bevaringsverdige bygninger og elementer i Ørsta. Data er hentet fra Riksantikvarens liste over kulturminner.

ID-nummer består av et lenket tall som går direkte til det aktuelle kulturminnet i Kulturminnesøk.

Id Navn Wikipediaartikkel Bilde Kategori Datering Koord Wikidata Kommune
55233 Fetts fk.nr. 4/1 Bautasteinslokalitet Jernalder 62°15′51″N 6°25′33″Ø Ørsta
55234 Fetts fk.nr. 1/2-3 Bautastein Indre Steinnes
Fetts fk.nr. 1/2-3
Bautasteinslokalitet Jernalder 62°13′40″N 5°59′04″Ø Ørsta
73030 Fetts fk.nr. 1 Dysa Bautasteinen Dysa
Fetts fk.nr. 1 Dysa
Bautasteinslokalitet Jernalder 62°18′16″N 6°05′35″Ø Ørsta
133455 Gårdsanlegg Gårdsanlegg Etterreformatorisk tid 62°07′09″N 6°14′24″Ø Ørsta
148187 Nordfeltet Gårdsanlegg Førromersk jernalder 62°11′23″N 6°08′52″Ø Ørsta
148189 Sydfeltet Gårdsanlegg Førromersk jernalder 62°11′21″N 6°08′53″Ø Ørsta
87255 Bakketunet - Bjørke Bakketunet - Bjørke Gårdstun 1537-1649 62°06′25″N 6°33′51″Ø Ørsta
87256 Raustad Raustad Gårdstun Middelalder 62°04′44″N 6°30′45″Ø Ørsta
87257 Saure fremre Larsgården Saure fremre larsgården Gårdstun Middelalder 62°05′29″N 6°32′00″Ø Ørsta
87258 Skjåstad kristengarden Skjåstad kristengarden Gårdstun Middelalder 62°04′10″N 6°28′12″Ø Ørsta
87310 Årflot Årflot gård
Årflot
Gårdstun 1600-tallet 62°10′29″N 6°11′11″Ø Ørsta
87645 Hovdenakk Hovdenakk Gårdstun 1537-1649 62°09′01″N 6°14′53″Ø Ørsta
87694 Brudavollen Brudavollen
Brudavollen
Gårdstun 1537-1649 62°11′14″N 6°11′39″Ø Ørsta
? Helgesteinen på Brekke Helgesteinen Helligminne før 1537 62°11′10″N 6°10′08″Ø Ørsta
119962 Bjerke Bjørke Bjerke Bjørke Gårdstun Etterreformatorisk tid 62°06′06″N 6°33′23″Ø Ørsta
6453 Bodordshella Bodordshella Innskrift/ristning Jernalder 62°18′07″N 6°05′39″Ø Ørsta
84586 Hjørundfjord kyrkjestad Hjørundfjord kyrkjestad
Hjørundfjord kyrkjestad
Kirkested Middelalder
1500-tallet
1700-tallet, andre kvartal
1800-tallet, fjerde kvartal
62°12′13″N 6°28′11″Ø Ørsta
85584 Storfjorden kyrkjestad Bjørke kirke (Ørsta)
Storfjorden kyrkjestad
Kirkested 1900-tallet, første kvartal 62°06′26″N 6°33′23″Ø Ørsta
85774 Vartdal kyrkjestad Vartdal kyrkjestad
Vartdal kyrkjestad
Kirkested 1800-tallet, fjerde kvartal 62°19′28″N 6°08′29″Ø Ørsta
85910 Ørsta kyrkjestad Ørsta kyrkjestad
Ørsta kyrkjestad
Kirkested Middelalder
1800-tallet, tredje kvartal
62°12′01″N 6°07′48″Ø Ørsta
92466 Vitesteinen Vitesteinen Merkestein Førreformatorisk tid 62°12′15″N 6°26′00″Ø Ørsta
148864 Den Julianske borg Den julianske borg
Den Julianske borg
Rituell-kultisk lokalitet Førreformatorisk tid 62°17′42″N 6°10′22″Ø Ørsta
148865 Isflålabyrinten Den julianske borg Rituell-kultisk lokalitet Førreformatorisk tid 62°18′16″N 6°09′18″Ø Ørsta
132366 Seter Seter Etterreformatorisk tid 62°19′55″N 6°21′55″Ø Ørsta
132373 Seter Seter Etterreformatorisk tid 62°15′12″N 6°22′46″Ø Ørsta
132375 Seter Seter Etterreformatorisk tid 62°15′12″N 6°22′46″Ø Ørsta
133476 Årsnes2 Seter Etterreformatorisk tid 62°18′55″N 6°23′48″Ø Ørsta
133477 Aasrnes Seter Etterreformatorisk tid 62°18′57″N 6°23′46″Ø Ørsta
137135 Gamleheida-sætra , Heidane Seter Middelalder 62°13′28″N 6°18′36″Ø Ørsta
55236 St. Olavs-steinen Olavssteinen/Olavsalteret Tradisjonslokalitet Jernalder 62°20′04″N 6°10′11″Ø Ørsta

Kilder[rediger | rediger kilde]

  • Lista er basert på Riksantikvarens liste over kulturminner, klikkbar lenke til hvert enkelt kulturminne finnes i første kolonne i tabellen.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]