Liste over kommuner i Latvia

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kommunekart over Latvia

Liste over kommuner i Latvia er en oversikt over den administrative inndelingen av Latvia. Det er ni bykommuner og 110 kommuner i landet, som har ett nivå under riksnivået. Før kommunalreformen i 2009 fantes det to nivåer, med fylker mellom riksnivået og kommunene.

Byer[rediger | rediger kilde]

De ni byene med folketall per 2011 er: [1]

By Folketall (2011)
Rīga 658 640
Daugavpils 93 312
Jelgava 59 511
Jēkabpils 24 635
Jūrmala 50 840
Liepāja 76 731
Rēzekne 32 328
Valmiera 25 130
Ventspils 38 750

Kommuner[rediger | rediger kilde]

De 110 kommunene med folketall per 2011 er:[1]

Kommune Folketall (2011)
Aizkraukle kommune 8 984
Jaunjelgava kommune 5 797
Pļaviņas kommune 5 680
Koknese kommune 5 445
Nereta kommune 3 878
Skrīveri kommune 3 708
Alūksne kommune 17 177
Ape kommune 3 834
Balvi kommune 14 154
Viļaka kommune 5 665
Baltinava kommune 1 177
Rugāji kommune 2 363
Bauska kommune 25 561
Iecava kommune 9 059
Rundāle kommune 3 698
Vecumnieki kommune 8 786
Cēsis kommune 18 246
Līgatne kommune 3 684
Amata kommune 5 667
Jaunpiebalga kommune 2 390
Priekuļi kommune 8 365
Pārgauja kommune 3 953
Rauna kommune 3 592
Vecpiebalga kommune 4 161
Daugavpils kommune 25 127
Ilūkste kommune 7 994
Dobele kommune 22 216
Auce kommune 7 345
Tērvete kommune 3 687
Gulbene kommune 22 794
Jelgava kommune 24 649
Ozolnieki kommune 9 753
Jēkabpils kommune 5 087
Aknīste kommune 2 967
Viesīte kommune 4 133
Krustpils kommune 6 086
Salaspils kommune 22 391
Krāslava kommune 17 506
Dagda kommune 8 286
Aglona kommune 3 930
Kuldīga kommune 24 850
Skrunda kommune 5 313
Alsunga kommune 1 470
Aizpute kommune 9 265
Durbe kommune 3 048
Grobiņa kommune 9 345
Pāvilosta kommune 2 850
Priekule kommune 5 837
Nīca kommune 3 579
Rucava kommune 1 814
Vaiņode kommune 2 613
Limbaži kommune 17 781
Aloja kommune 5 316
Salacgrīva kommune 8 323
Ludza kommune 14 226
Kārsava kommune 6 278
Zilupe kommune 3 353
Cibla kommune 2 875
Madona kommune 25 118
Cesvaine kommune 2 802
Lubāna kommune 2 537
Varakļāni kommune 3 560
Ērgļi kommune 3 193
Ogre kommune 36 202
Ikšķile kommune 8 798
Ķegums kommune 5 735
Lielvārde kommune 10 388
Preiļi kommune 10 696
Līvāni kommune 12 496
Riebiņi kommune 5 536
Vecvārkava kommune 2 113
Rēzekne kommune 28 208
Viļāni kommune 6 409
Baldone kommune 5 478
Ķekava kommune 21 913
Olaine kommune 20 116
Salaspils kommune 22 391
Saulkrasti kommune 5 855
Sigulda kommune 16 729
Inčukalns kommune 7 935
Ādaži kommune 10 027
Babīte kommune 9 408
Carnikava kommune 6 712
Garkalne kommune 7 768
Krimulda kommune 5 323
Mālpils kommune 3 626
Mārupe kommune 15 950
Ropaži kommune 6 904
Sēja kommune 2 293
Stopiņi kommune 10 096
Saldus kommune 25 604
Brocēni kommune 6 233
Talsi kommune 31 219
Dundaga kommune 4 228
Mērsrags kommune 1 638
Roja kommune 3 972
Tukums kommune 30 614
Kandava kommune 8 885
Engure kommune 7 575
Jaunpils kommune 2 450
Valka kommune 9 299
Smiltene kommune 13 078
Strenči kommune 3 827
Kocēni kommune 6 311
Mazsalaca kommune 3 460
Rūjiena kommune 5 577
Beverīna kommune 3 260
Burtnieki kommune 8 307
Naukšēni kommune 1 987
Ventspils kommune 12 139

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]