Liste over formennene i Verkhovna Rada

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Verkhovna Rada

Formannen i Verkhovna Rada er leder for Ukrainas nasjonalforsamling.

Bilde Navn
(født/død)
Embetstid Parti Merknad
Formennene i Den ukrainske sosialistiske sovjetrepublikks øverste sovjet
Burmistrenko.jpg Mykhajlo Burmystenko
(1902-1941)
1938 – 1941 † Komunistytsjna partija (bilsjovykiv) Ukrajiny
Coin of Ukraine Korniychuk R.jpg Oleksandr Kornijtsjuk
(1905-1972)
1947 – 1953 Komunistytsjna partija (bilsjovykiv) Ukrajiny
i 1952 omdøpt til
Komunistytsjna partija Ukrajiny
Тичина Павло. 2.jpg Pavlo Tytsjyna
(1891-1967)
1953 – 1959 Komunistytsjna partija Ukrajiny
Coin of Ukraine Korniychuk R.jpg Oleksandr Kornijtsjuk
(1905-1972)
1959 – 1972 † Komunistytsjna partija Ukrajiny
Emblem of the Ukrainian SSR.svg Mykhajlo Bilyj
(1922-2001)
1972 – 1980 Komunistytsjna partija Ukrajiny
Ситник Костянтин Меркурійович.jpg Kostjantyn Sytnyk
(1926-2017)
1980 – 1985 Komunistytsjna partija Ukrajiny
Kostyuk.jpg Platon Kostjuk
(1924-2010)
1985 – 1990 Komunistytsjna partija Ukrajiny
Emblem of the Ukrainian SSR.svg Volodymyr Ivasjko
(1932-1994)
1990 Komunistytsjna partija Ukrajiny
Ivan Plyushch2.jpg Ivan Pljusjtsj
(1941-2004)
1990 Komunistytsjna partija Ukrajiny Fungerende formann
(Første viseformann i Verkhovna Rada)
Leonid Kravchuk.jpg Leonid Kravtsjuk
(1934-)
1990 – 1991 Komunistytsjna partija Ukrajiny
Formennene i Republikken Ukrainas Verkhovna Rada
Leonid Kravchuk.jpg Leonid Kravtsjuk
(1934-)
1991 Uavhengig
Ivan Plyushch2.jpg Ivan Pljusjtsj
(1941-2004)
1991 – 1994 Uavhengig
Moroz Yushchenko cropped.jpg Oleksandr Moroz
(1944-)
1994 – 1998 Sotsialistytsjna partija Ukrajiny
Ткаченко Олександр Миколайович (політик).jpg Oleksandr Tkatsjenko
(1939-)
1998 – 2000 Komunistytsjna partija Ukrajiny
Ivan Plyushch2.jpg Ivan Pljusjtsj
(1941-2004)
2000 – 2002 Narodno-demokratytsjna partija
Lytvyn cropped.jpg Volodymyr Lytvyn
(1956-)
2002 – 2006 Za jedynu Ukrajinu!
Moroz Yushchenko cropped.jpg Oleksandr Moroz
(1944-)
2006 – 2007 Sotsialistytsjna partija Ukrajiny
Arseniy Yatsenyuk 2011-09-28.jpg Arseniy Yatsenyuk
(1974-)
2007 – 2008 Nasja Ukrajina – Narodna samooborona
No image.png Oleksandr Lavrynovytsj
(1956-)
2008 Uavhengig Fungerende formann
(Første viseformann i Verkhovna Rada)
Lytvyn cropped.jpg Volodymyr Lytvyn
(1956-)
2008 – 2012 Blok Lytvyna
(Narodna partija)
Volodymyr Rybak 01 Senate of Poland.jpg Volodymyr Rybak
(1946-)
2012 Partija rehioniv
Oleksandr Turchynov March 2014 (cropped).jpg Oleksandr Turtsjynov
(1964-)
2014 Batkivsjtsjyna
Fra 10. september 2014:
Narodnyj front
Volodymyr Groisman.jpg Volodymyr Hrojsman
(1978-)
2014 – 2016 Blok Petra Porosjenka «Solidarnist»
Парубій Андрій Володимирович 2016 VADIM CHUPRINA.jpg Andrij Parubij
(1971-)
2016 – Narodnyj front

Kilder[rediger | rediger kilde]