Liste over formennene for Verkhovna Rada

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Verkhovna Rada

Formannen for Verkhovna Rada er leder for Ukrainas nasjonalforsamling.

Bilde Navn
(født/død)
Embetstid Parti Merknad
Formenn for Den ukrainske sosialistiske sovjetrepublikks øverste sovjet
Burmistrenko.jpg Mykhajlo Burmystenko
(1902–1941)
1938–1941 † Komunistytsjna partija (bilsjovykiv) Ukrajiny
Александр Евдокимович Корнейчук.jpg Oleksandr Kornijtsjuk
(1905–1972)
1947–1953 Komunistytsjna partija (bilsjovykiv) Ukrajiny
i 1952 omdøpt til
Komunistytsjna partija Ukrajiny
Тичина Павло. 2.jpg Pavlo Tytsjyna
(1891–1967)
1953–1959 Komunistytsjna partija Ukrajiny
Александр Евдокимович Корнейчук.jpg Oleksandr Kornijtsjuk
(1905–1972)
1959–1972 † Komunistytsjna partija Ukrajiny
Emblem of the Ukrainian SSR.svg Mykhajlo Bilyj
(1922–2001)
1972–1980 Komunistytsjna partija Ukrajiny
Ситник Костянтин Меркурійович.jpg Kostjantyn Sytnyk
(1926–2017)
1980–1985 Komunistytsjna partija Ukrajiny
Kostyuk.jpg Platon Kostjuk
(1924–2010)
1985–1990 Komunistytsjna partija Ukrajiny
Emblem of the Ukrainian SSR.svg Volodymyr Ivasjko
(1932–1994)
1990 Komunistytsjna partija Ukrajiny
Ivan Plyushch2.jpg Ivan Pljusjtsj
(1941–2004)
1990 Komunistytsjna partija Ukrajiny Fungerende formann
(Første viseformann for Det øverste sovjet)
Leonid Kravchuk.jpg Leonid Kravtsjuk
(1934–)
1990–1991 Komunistytsjna partija Ukrajiny
Formenn for Republikken Ukrainas Verkhovna Rada
Leonid Kravchuk.jpg Leonid Kravtsjuk
(1934–)
1991 Uavhengig
Ivan Plyushch2.jpg Ivan Pljusjtsj
(1941–2004)
1991–1994 Uavhengig
Moroz Yushchenko cropped.jpg Oleksandr Moroz
(1944–)
1994–1998 Sotsialistytsjna partija Ukrajiny
Ткаченко Олександр Миколайович (політик).jpg Oleksandr Tkatsjenko
(1939–)
1998–2000 Komunistytsjna partija Ukrajiny
Ivan Plyushch2.jpg Ivan Pljusjtsj
(1941–2004)
2000–2002 Narodno-demokratytsjna partija
Lytvyn cropped.jpg Volodymyr Lytvyn
(1956–)
2002–2006 Za jedynu Ukrajinu!
Moroz Yushchenko cropped.jpg Oleksandr Moroz
(1944–)
2006–2007 Sotsialistytsjna partija Ukrajiny
Arseniy Yatsenyuk 2011-09-28.jpg Arseniy Yatsenyuk
(1974–)
2007–2008 Nasja Ukrajina – Narodna samooborona
No image.png Oleksandr Lavrynovytsj
(1956–)
2008 Uavhengig Fungerende formann
(Første viseformann for Verkhovna Rada)
Lytvyn cropped.jpg Volodymyr Lytvyn
(1956–)
2008–2012 Blok Lytvyna
(Narodna partija)
Volodymyr Rybak 01 Senate of Poland.jpg Volodymyr Rybak
(1946–)
2012 Partija rehioniv
Oleksandr Turchynov March 2014 (cropped).jpg Oleksandr Turtsjynov
(1964–)
2014 Batkivsjtsjyna
Fra 10. september 2014:
Narodnyj front
Volodymyr Groisman.jpg Volodymyr Hrojsman
(1978–)
2014–2016 Blok Petra Porosjenka «Solidarnist»
Парубій Андрій Володимирович 2016 VADIM CHUPRINA.jpg Andrij Parubij
(1971–)
2016–2019 Narodnyj front
Razumkov 1.jpg Dmytro Razumkov
(1983–)
2019–2021 Sluha narodu
«С. Р. А. председатель Верховной рады.png».png Ruslan Stefantsjuk
(1975–)
2021– Sluha narodu

Kilder[rediger | rediger kilde]