Liste over episoder av Gullguttene

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

En liste over de 24 episodene av den britiske krimserien Gullguttene (1971-72).

Episoder[rediger | rediger kilde]

  • 01: Overture

Brett og Danny mottar anonyme invitasjoner til et hotell. Her møtes de for første gang, havner i slåsskamp med hverandre og blir arrestert. De blir løslatt mot et løfte om at de skal oppspore en ganstersjef som har iscenesatt sin egen død.

Manus: Brian Clemens Regissør: Basil Dearden

  • 02: The Gold Napoleon

Noen skyter på Danny, eller var det kvinnen ved siden av ham? Kvinnen er en talentfull kunstner som skaper former hun skal bruke til å lage kopier av mynter fra Napoleons tid for sin aldrende onkel.

Manus: Val Guest Regissør: Roy Ward Baker

  • 03: Take Seven

Det blir eksplosive tilstander når Danny og Brett prøver å hjelpe en vakker kvinnelig arving hvis "bror", som har vært forsvunnet lenge, dukker opp og tilsynelatende har rettmessig krav på eiendommen hun har arvet.

Manus: Terry Nation Regissør: Sidney Hayers

  • 04: Greensleeves

Greensleeves, Sinclair-familiens forlatte herskapsbolig, skal være ubebodd, men Brett oppdager ved en tilfeldighet at noen bor der og må spille seg selv for å komme til kjernen av mysteriet.

Manus: Terence Feely Regissør: David Greene

  • 05: Powerswitch

Når liket av en vakker jente blir funnet i en bukt på det franske rivieraen, blir Danny og Brett kastet ut på dypt vann. Det får uhyggelige følger for "Gullguttene" når det blir klart at jenta er blitt myrdet!

Gjestestjerne: Annette Andre Manus: John Kruse Regissør: Basil Dearden

  • 06: The Time and the Place

Danny og Brett stopper for å hjelpe en vakker jente som ser ut til å ha fått motorstopp, men farene lurer når Danny oppdager liket av en mann i nærheten, og jenta forsvinner.

Manus: Michael Pertwee Regissør: Roger Moore

  • 07: Someone Like Me

Danny må forholde seg til en person som gir seg ut for å være Brett Sinclair. Brett har mer enn nok å bryne seg på i utgangspunktet, men nå blir han dessuten tvunget til å avsløre hvem som er inntrengeren og hvem er den virkelige Brett – eller er situasjonen mer alvorlig enn som så?

Gjestestjerne: Bernard Lee Manus: Terry Nation Regissør: Roy Ward Baker

  • 08: Anyone Can Play

Danny er i sør-engelske Brighton og gambler. En forvekslingssak fører Danny inn i et rulettspill han ikke kan tape. Danny er helt uvitende blitt kasserer for et kommunistisk nettverk. Brett blir automatisk trukket inn, og en rekke forvirrende hendelser oppstår.

Manus: Tony Williamson Regissør: Leslie Norman

  • 09: The Old, the New, and the Deadly

Danny havner i vankeligheter når han kommer i kontakt med en fanatisk tidligere nazist, en jente som prøver å renvaske farens navn fra et stigma fra krigens dager, og en mystisk fuglestatue.

Gjestestjerne: Patrick Troughton Manus: Brian Clemens Regissør: Leslie Norman

  • 10: Angie... Angie

Et amerikansk gangsterdrama utspiller seg på den franske rivieraen når Danny møter en gammel venn, og litt for sent oppdager at alt oppstusset rundt en filmfestival kan legge forholdene til rette for mord.

Manus: Milton S. Gelman Regissør: Val Guest

  • 11: Chain of Events

Danny er låst fast til en stresskoffert som ikke lar seg åpne, uten å vite at den kan blåse ham til himmels. For å gjøre situasjonen enda verre, er MI6-agenter ute etter kofferten for enhver pris.

Manus: Terry Nation Regissør: Peter Hunt

  • 12: That's Me Over There

Danny utgir seg for å være lord Brett Sinclair i et forsøk på å avsløre en millionær som har skapt formuen sin ved hjelp av tvilsomme fremgangsmpter. Problemer oppstår når den ekte lord Sinclair blir kidnappet.

Manus: Brian Clemens Regissør: Leslie Norman

  • 13: The Long Goodbye

Danny og Brett oppdager et skjelett i et flyvrak i det skotske høylandet, og virvles inn i et spennende eventyr og etter hvert også en mordetterforskning.

Manus: Michael Pertwee Regissør: Roger Moore

  • 14: The Man in the Middle

En spion blir oppdaget i den britiske etterretningstjenesten. For å avsløre ham må Brett anta spionens identitet og møte hans medskyldige. Brett blir tatt med til den andre siden, og Danny må redde ham ut av situasjonen.

Manus: Donald James Regissør: Leslie Norman

  • 15: Element of Risk

Den velkjente gansteren Lomax annkommer London og gjemmer kofferten sin sammen med Dannys bagasje. Dannys identitet blir forvekslet med Lomax', og han får vite om et ran han skal delta i.

Manus: Tony Barwick Regissør: Gerald Mayer

  • 16: A Home of One's Own

Danny kjøper seg et lite hus på landet. Den lokale godseieren, Rupert Hathaway, eier landområdet rundt huset, og tilbyr å kjøpe det av Danny. Han frykter nemlig innblanding i sine ulovlige aktiviteter. Brett og Danny havner naturligvis i klemma.

Manus: Terry Nation Regissør: James Hill

  • 17: Five Miles to Midnight

En snikmorder tar livet av en italiensk boss i underverdenen. Han inngår en avtale med myndighetene for å få redusert straff mot at han avslører en kriminell gruppering, men først må Danny og Brett få ham levende ut av landet.

Manus: Terry Nation Regissør: Val Guest

  • 18: Nuisance Value

Lisa er forelsket i Michael, men hennes rike far Zorakin godkjenner ikke den unge mannen. De iscenesetter en kidnapping for å presse Zorakin for penger. Zorakin legger skylden på Danny og utlyser en pris for hodet hans. Det er imidlertid Lisas tur til å havne i trøbbel når det viser seg at hun selv er blitt lurt.

Manus: David Rolfe og Tony Barwick Regissør: Leslie Norman

  • 19: The Morning After

Når Brett våkner etter en fuktig fest og det går opp for ham att han er blitt gift – med en veldig glamorøs svensk kvinne – trengs mer enn Dannys vennskap for å løse opp i intrigene.

Manus: Walter Black Regissør: Leslie Norman

  • 20: Read and Destroy

Brett tilbyr Felix Meadows sitt flotte hjem i Berkshire. Meadows er en dobbeltagent på flukt, etterlyst etter et dristig Øst-Vest-dobbelt-oppdrag. Men noen overvåker alt de foretar seg, og ting går ikke etter planene.

Manus: Peter Yeldham Regissør: Roy Ward Baker

  • 21: A Death in the Family

Sinclair-klanen krymper. En fjern slektning prøver å posisjonere seg ved å ta livet av alle som står mellom ham og Sinclair-tittelen. Er Brett den neste som må dø? Hvilket ansikt skjuler seg bak morderens smil?

Manus: Terrny Nation Regissør: Sidney Hayers

  • 22: The Ozerov Inheritance

Storhertuginne Ozerov ber Brett og Danny om hjelp til å fremme sitt krav på en samling uvurderlige juveler. Oppdraget virker enkelt, men de vet ikke at også andre involverte parter vil ha tak i juvelene, og ikke skyr noen midler for å få det som de vil.

Manus: Harry W. Junkin Regissør: Roy Ward Baker

  • 23: To the Death, Baby

Brett og Danny sklir på en såpeglatt vei av sammensvergelser og lureri når de blir leid inn for å ødelegge kjærlighetsforholdet mellom en vakker kvinnelig arving til et såpeimperium verdt 30 millioner dollar og hennes nye kjæreste, en velkjent svindler.

Manus: Donald James Regissør: Basil Dearden

  • 24: Someone Waiting

Racerkjøring er farlig både på og utenfor banen. Det oppdager Brett og Danny når Brett mottar skremmende trusler på livet etter at han har meldt på sin nye bil "The Sinclair Special" i et billøp.

Manus: Terry Nation Regissør: Peter Medak