Liste over episoder av Boardwalk Empire

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Dette er en liste over Boardwalk Empire-episoder. Boardwalk Empire er en amerikansk tv-serie skapt av Terence Winter, basert på romanen Boardwalk Empire: The Birth, High Times and Corruption of Atlantic City av Nelson Johnson. Serien hadde premiere på HBO 19. september 2010.[1]

Per 30. november 2010, er 11 episoder av Boardwalk Empire sendt.

Oversikt[rediger | rediger kilde]

# Avsnittsnavn Første sendingsdato i USA Regissør Manusforfatter
Sesong 1
1 «Ep. #1» 19. september 2010 Martin Scorsese Terence Winter
Ved starten på forbudstiden i USA, januar 1920, klekker Enoch «Nucky» Thompson ut et plan som skal gjøre ham og hans medhjelpere rike ved å produsere sprit. Nucky får besøk av den vakre og gravide Margaret Schroeder, som ber ham om hjelp til å skaffe hennes mann arbeid. Jimmy Darmody, Nuckys tidligere protesje, vender hjem fra den første verdenskrig med ambisisøse ideer om sin fremtid og han danner en allianse som kan ha alvorlige konsekvenser for både ham og Nucky. Episodens tidsspenn går fra 13. januar 1920 til 11. mai 1920.
2 «Ivory Tower» 26. september 2010 Tim Van Patten Terence Winter
Nucky får besøk av den ubestikkelige agenten Nelson Van Auden, som tror Nucky har benyttet seg av en syndebukk for å slippe unna etterforskning. Nucky får hjelp av sin bror, Sheriff Elias Thompson, for å ta seg av skadebegrensning. Før han drar ut på en helaften møterhan Margaret som trenger hjelp med omsorgen for sine små barn. Etter en hendelse med Al Capone og en journalist i Chicago reflekterer Nucky over det kommende valget sammen med sin aldrende mentor, Louis Kaestner.
3 «Broadway Limited» 3. oktober 2010 Tim Van Patten Margaret Nagle
Jimmys fremtid ser ødelagt ut på grunn av et overraskende vitne til massakren i skogen og han tvinges til å dra vekk fra Atlantic City der hans kone blir igjen. Avskjeden blir ekstra hard siden han føler seg fremmed i forhold til henne og mistenker henne for å ha vært utro mens han var i Europa under den første verdenskrig. Agenten Nelson Van Auden viser sin nådeløshet overfor kriminelle i det han bryter føderal lov for å oppklare skogmassakeren. Vi blir også nærmere kjent med hans sterke gudtro. Enoch skaffer Margaret en ny jobb og Chalkys gruppe betaler en høy pris for sin suksess.
4 «Anastasia» 10. oktober 2010 Jeremy Podeswa Lawrence Konner og Margaret Nagle
Jimmys lyssky forbindelser setter kvinnen han har innledet et forhold til i fare. Han og Al Capone kjemper mot den etablerte mafiaen i Chicago for å komme inn på jaktmarker som har vært reservert for lokale krefter. Chalky finner ut at det allikevel ikke er Ku Klux Klan som har lynsjet en av hans menn mens Margaret blir mer og mer fascinert av Nucky.
5 «Nights in Ballygran» 17. oktober 2010 Alan Taylor Lawrence Konner
Nucky forbereder seg for St. Patrick's Day, men finner ut at forholdet til Eli forverrer seg. Angrepet på Pearl har katastrofale følger både for henne og Jimme. Gillian foreslår for Angela, mor til Jimmys sønn, at hun skal ta over oppdragelsen av barnet. Margaret gir info til Agent Van Alden som ødelegger både Nuckys forretningsforbindelser og den årlige keltiske middagen-en hendelse som fører til et sent nattmøte mellom Margaret og Nucky.
6 «Family Limitation» 24. oktober 2010 Tim Van Patten Howard Korder
Nucky etterforsker et ran på en av hans underordnede, noe som leder ham til en direkte konfrontasjon med Luciano, som har hatt en affære med Gillian. Margaret bestemmer seg for å gå inn i sin nye rolle som Nuckys nye elskerinne, noe som gir henne styrke til å ta et oppgjør med Lucy. Jimmy gjør det godt i konflikten med Johnny Torrios gjeng da han kommer opp med en permanent løsning. Van Alden har problemer med sine overordnede og det faktum at han blir stadig mer besatt av Margaret.
7 «Home» 31. oktober 2010 Allen Coulter Tim Van Patten og Paul Simms
Nucky kvitter seg med gamle og vonde barndomsminner. Jimmy treffer en annen veteran fra krigen, den skamferte snikskytteren Richard, og inngår en allianse med ham. Luciano og vennen Meyer Lansky lager en avtale med D’Alessio-brødrene. Det blir klart at Angela Darmody har et forhold til en annen kvinne og Lucys sjalusi i forhold til Nuckys affære med Margaret vokser. Agent Van Halden får enda mer bevis mot Jimmy.
8 «Hold Me In Paradise» 7. november 2010 Brian Kirk Meg Jackson
Nucky besøker Chicago for å delta på Republican National Convention, og blir der trukket inn i maktkampen som blir ført for å få nominert Warren G. Harding fremfor andre mer etablerte kandidater. D'Alessio-gjengen forsøker å komme inn på Nuckys territorium på bekostning av Eli som har styrt sin brors forretninger mens denne er i Chicago. Margaret blir trukket inn i Nuckys affærer mens Van Alden sliter med sin kones ønske om barn. Rothstein forbereder seg på juridiske problemer på grunn av sin rolle i fiksingen av Verdensserien i 1919. Jimmy drar tilbake til Atlantic City for å styrke sin posisjon.
9 «Belle Famme» 12. november 2010 Brad Anderson Steve Kornacki
Nucky tvinges til å justere sine politiske allianser med en borgermesterkanidat fra Demokratene. Jimmy har kommet tilbake fra Chicago og vil hamle opp med D'Alessio-gjengen, som har alliert seg med Rothstein for å importere europeisk whiskey, men blir arrestert av Van Alden på grunn av massakren i skogen.
10 «The Emerald City» 21. november 2010 Simon Cellan Jones Lawrence Konner
Nucky ber om Margarets hjelp for støtte hans borgermesterkandidat. Dette skal skje ved hjelp av innføringen av kvinnelig stemmerett. Doyle bytter side, noe som får Nucky til å konspirere sammen med Chalky mot Lansky og D'Alessio-gjengen. Angela blir vitne til Jimmys voldsomme vold mot hennes fotograf-venn, og vurderer å forlate byen for godt etter dette. Van Alden slåss med sine følelser og møter både Margaret og Lucy.
11 «Paris Green» 28. november 2010 Allen Coulter Howard Korder
Nucky har følelsesmessig ladede samtaler med både Margaret og Eli om forretningene sin og drapet på Margarets ektemann, noe som fører til dramatiske forandringer både i hans personlige og politiske liv. Jimmy møter sin døende far for første gang på mange år og i prosessen reevaluerer han sitt forhold til begge foreldre. Van Aldens og agent Sebsos arbeidsforhold blir stadig verre på grunn av Van Aldens mistanker, noe som ender i et endelig oppgjør. Angela forbereder seg på å reise fra Jimmy men finner ut at det ikke er så lett som hun trodde.
12 «A Return to Normalcy» 5. desember 2010 Tim Van Patten Terence Winter
Nucky er klar for valgdagen og gjør alt han kan for å holde makten i republikanske hender. Torrio megler i konflikten mellom Nucky og Rothstein for stoppe deres gjengkrig og samtidig hjelpe Rothstein med anklagene om at han har fikset verdensserien i baseball. Både Jimmy og Eli sier i fra om sin voksende motvilje mot Nucky og finner ut at de har en alliert i en stadig bitrere Commodore. Van Alden leter etter et tegn på om han skal forlate byen eller ikke men får uventet nyheter fra Lucy. Margaret overveier ny informasjon om Nuckys første ekteskap og sin usikre fremtid for å komme til en avgjørelse om sin rolle i hans liv.

Sesong 2[rediger | rediger kilde]

Boardwalk Empire har blitt fornyet for en sesong 2.[2]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Ward, Kate (9. juli 2010). «'Boardwalk Empire' gets premiere date, Laurence Fishburne joins 'Contagion'». Entertainment Weekly. Besøkt 12. juli 2010. 
  2. ^ Seidman, Robert (21. september 2010). «‘Boardwalk Empire’ Renewed By HBO; Premiere Telecast Averages 4.8 Million». TV by the Numbers. Besøkt 22. september 2010. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]