Liste over Islands finansministre

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Liste over Islands finansministre siden 1942.

# Bilde Navn Tjenestetid Parti Regjering
Innsatt Forlot stillingen
1 1x1 placeholder.png Björn Ólafsson
(1895–1974)
1942 21. oktober 1944 Partiløs Björn Þórðarson
Ingen minister mellom 17. januar 1942 og 16. mai 1942.
2 1x1 placeholder.png Pétur Magnússon
(1888–1948)
21. oktober 1944 4. februar 1947 Sjálfstæðisflokkurinn (Selvstendighetspartiet) Ólafur Thors II
3 1x1 placeholder.png Jóhann Þ. Jósefsson
(1886–1961)
4. februar 1947 1949 Sjálfstæðisflokkurinn (Selvstendighetspartiet) Stefán Jóhann Stefánsson
(1) 1x1 placeholder.png Björn Ólafsson
(1895–1974)
1949 1950 Sjálfstæðisflokkurinn (Selvstendighetspartiet) Ólafur Thors III
4 1x1 placeholder.png Eysteinn Jónsson
(1906–1993)
14. mars 1950 14. april 1954 Framsóknarflokkurinn (Fremskrittspartiet) Stefán Jóhann Stefánsson
Ólafur Thors IV
5 1x1 placeholder.png Skúli Guðmundsson
(1900–1969)
14. apríl 1954 8. september 1954 Framsóknarflokkurinn (Fremskrittspartiet) Ólafur Thors IV
(4) 1x1 placeholder.png Eysteinn Jónsson
(1906–1993)
8. september 1954 23. desember 1958 Framsóknarflokkurinn (Fremskrittspartiet) Ólafur Thors IV
Hermann Jónasson V
6 1x1 placeholder.png Guðmundur Í. Guðmundsson
(1909–1987)
23. desember 1958 20. nóvember 1959 Alþýðuflokkurinn (Sosialdemokratene) Emil Jónsson
7 1x1 placeholder.png Gunnar Thoroddsen
(1910–1983)
20. november 1959 8. mai 1965 Sjálfstæðisflokkurinn (Selvstendighetspartiet) Ólafur Thors V
Bjarni Benediktsson
8 1x1 placeholder.png Magnús Jónsson
(1919–1984)
8. mai 1965 14. juli 1971 Sjálfstæðisflokkurinn (Selvstendighetspartiet) Bjarni Benediktsson
Jóhann Hafstein
9 1x1 placeholder.png Halldór E. Sigurðsson
(1915–2003)
14. juli 1971 28. august 1974 Framsóknarflokkurinn (Fremskrittspartiet) Ólafur Jóhannesson I
10 1x1 placeholder.png Matthías Á. Mathiesen
(1931–2011)
28. august 1974 1. september 1978 Sjálfstæðisflokkurinn (Selvstendighetspartiet) Hermann Jónasson V
11 1x1 placeholder.png Tómas Árnason
(1923– )
1. september 1978 15. oktober 1979 Framsóknarflokkurinn (Fremskrittspartiet) Ólafur Jóhannesson II
12 1x1 placeholder.png Sighvatur Björgvinsson
(1942– )
15. oktober 1979 8. februar 1980 Alþýðuflokkurinn (Sosialdemokratene) Benedikt Gröndal
13 1x1 placeholder.png Ragnar Arnalds
(1938– )
8. februar 1980 26. mai 1983 Alþýðubandalagið (Folkealliansen) Gunnar Thoroddsen
14 1x1 placeholder.png Albert Guðmundsson
(1923–1994)
26. mai 1983 16. oktober 1985 Sjálfstæðisflokkurinn (Selvstendighetspartiet) Steingrímur Hermannsson I
15 Þorsteinn Pálsson
(1947– )
16. oktober 1985 8. juli 1987 Sjálfstæðisflokkurinn (Selvstendighetspartiet) Steingrímur Hermannsson I
16 1x1 placeholder.png Jón Baldvin Hannibalsson
(1939– )
8. juli 1987 28. september 1988 Alþýðuflokkurinn (Sosialdemokratene) Þorsteinn Pálsson
17 Olafur Ragnar Grimsson - World Economic Forum Annual Meeting 2011.jpg Ólafur Ragnar Grímsson
(1943– )
28. september 1988 30. april 1991 Alþýðubandalagið (Folkealliansen) Steingrímur Hermannsson II
Steingrímur Hermannsson III
18 1x1 placeholder.png Friðrik Sophusson
(1943– )
30. april 1991 16. april 1998 Sjálfstæðisflokkurinn (Selvstendighetspartiet) Davíð Oddsson I
Davíð Oddsson II
19 1x1 placeholder.png Geir H. Haarde
(1951– )
16. april 1998 27. september 2005 Sjálfstæðisflokkurinn (Selvstendighetspartiet) Davíð Oddsson II
Davíð Oddsson III
Davíð Oddsson IV
Halldór Ásgrímsson
20 1x1 placeholder.png Árni M. Mathiesen
(1958– )
27. september 2005 1. februar 2009 Sjálfstæðisflokkurinn (Selvstendighetspartiet) Halldór Ásgrímsson
Geir Haarde I
Geir Haarde II
21 1x1 placeholder.png Steingrímur J. Sigfússon
(1955– )
1. februar 2009 31. desember 2011 Vinstrihreyfingin – grænt framboð (Venstrebevegelsen – de grønne) Jóhanna Sigurðardóttir I
Jóhanna Sigurðardóttir II
22 1x1 placeholder.png Oddný G. Harðardóttir
(1957– )
31. desember 2011 1. oktober 2012 Samfylkingin (Sosialdemokratene) Jóhanna Sigurðardóttir II
23 Katrin Juliusdottir.jpeg Katrín Júlíusdóttir
(1974– )
1. oktober 2012 23. mai 2013 Samfylkingin (Sosialdemokratene) Jóhanna Sigurðardóttir II
24 Bjarni Benediktsson vid Nordiska Radets session i Stockholm.jpg Bjarni Benediktsson
(1970– )
23. mai 2013 - Sjálfstæðisflokkurinn (Selvstendighetspartiet) Sigmundur Davíð Gunnlaugsson