Lions Clubs International

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Lions Clubs International
Lionswikipedia.jpg
Grunnlegger(e)Melvin Jones
Stiftet7. juni 1917
LandUSA
HovedkontorOak Brook, Chicago, USA
Internasjonal presidentGuðrún Björt Yngvadóttir
Medlemmerca. 1,35 millioner
Nettstedhttp://www.lionsclubs.org/

Lions Clubs International (The International Association of Lions Clubs) er en verdensomspennende organisasjon med 45 000 klubber og 1,35 millioner medlemmer i over 200 land og områder. Dette gjør klubben til den største humanitære serviceorganisasjonen i verden.[1]

Lions mål er «å skape forståelse for verdens behov for humanitær hjelp, og yte frivillig innsats med lokalt engasjement og internasjonalt samarbeid».

Historie og bakgrunn[rediger | rediger kilde]

Foreningen ble stiftet i USA 7. juni 1917 av Melvin Jones og ble internasjonal 12. mars 1920 da den første klubben i Canada ble etablert. Melvin Jones' idé var å skape en sammenslutning av foreninger som hadde som felles mål å hjelpe mennesker som av ulike grunner hadde behov for støtte. Lions støtter og gjør arbeid blant annet for eldre, funksjonshemmede, barn, unge og i katastrofeområder.

Lions Norge ble etablert i 1949. Den første Lionsklubben som ble etablert i Norge var Lions Club Oslo. I dag har den norske organisasjonen over 12.000 medlemmer fordelt på 475 klubber. Organisasjonens øverste valgte leder kalles guvernørrådsleder, og velges for ett år av gangen.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]