Hopp til innhold

Ligier

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Ligier
Offisielt navnLigier group
Org.formSociété par actions simplifiée
BransjeKjøretøyindustri, construction de véhicules automobiles
Etablert1969
Eierandel iMicrocar
HovedkontorAbrest
LandFrankrike
Grunnlegger(e)Guy Ligier
Antall ansatte 380
Nettstedwww.ligier.fr
ligier.fr
Mopedbilen Ligier JS58 Sport Young Ghost Edition

Ligier er en fransk produsent av mopedbiler, firehjulinger og Formel 3-biler. Firmaet er også kjent for å ha deltatt i Formel 1 fra 1976 til 1996.

Selskapet ble startet av Guy Ligier i 1969.

Siden 2014 har Ligier produsert den selvkjørende minibussen EZ10 i samarbeid med Robosoft, markedsført av fellesforetaket EasyMile.

Det var på 1960- tallet at Guy Ligier, idrettsmann på høyt nivå, fransk mester av motorsykkel, sjåfør av Formel 1, begynte å produsere sin egen sportsbil. Ligier Group ble grunnlagt av fusjonen i 2008 av de to store aktørene Liger Automobiles og Microcar i det europeiske markedet for lette og tunge firhjulinger, altså mopedbiler. Med utgangspunkt i Ligiers høye sportopplevelse og Microcars 30 års teknologisk erfaring, jobber gruppen daglig for å møte en bestemt, evolusjonerede og innovativ etterspørsel.

Med sine over 40 års erfaring og kunnskap, er Ligier Group en nisjespiller, smidig, innovativ og fundamentalt opptatt av kundenes tilfredshet.

Foreningen av Ligier og Microcar styrker i 2008 under paraplyen til en enkelt struktur, Ligier Group, gjorde det mulig å danne en sterk ledende konsern i sitt marked. Dens distribusjonsnett består av nesten 200 ekspert-sentre i Frankrike og mer enn 550 salgssteder i 11 europeiske land. Ligier Group sikrer nærhet til alle territorier og til alle sine kunder.

Ligier Gruppen, produsent av nisjebiler til allmennheten og fagfolk, er også en pioner og nr. 1 i Europa på den elektriske siden den utstyrer de europeiske innleggene i innovative 3 og 4-hjuls kjøretøyer (PULSE 3 og PULSE 4). Denne profesjonelle flåten bekrefter Ligier Groups evne til alltid å reagere effektivt på alle spesifikke forespørsler om mobilitet fra sine kunder, fagfolk og enkeltpersoner.

Ligier produser over 15.000 biler årlig, har en omsetning på over €131 millioner og over 400 ansatte.

Lover[rediger | rediger kilde]

Aldersgrense: Minstealder for mopedbil er 16 år.

Trafikalt grunnkurs er obligatorisk og kvalifiserer for opplæring til alle sertifikater. Du må være minst 15 år for å ta kurset på en trafikkskole, men du kan også ta kurset i 10. trinn på ungdomsskolen.

Opplæringen består av:

  1. Kurs i grunnleggende kjøretøybehandling (4 timer)
  2. Kurs i kjøring i trafikk(6 timer)
  3. Obligatorisk sikkerhetskurs (4 timer)
  4. Teoriprøve (ingen oppkjøring)

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Autoritetsdata