Lhasa–Xigaze-banen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Lhasa–Xigazê-banen eller Lari-banen (forenklet kinesisk: 拉日铁路; tradisjonell kinesisk: 拉日鐵路; pinyin: Lārì Tiělù; tibetansk: lha gzhis lcags lam ལྷ་གཞིས་ལྕགས་ལམ་)[1] knytter sammen Tibets hovedstad Lhasa med regionens nest største by Xigazê.

Byggverk[rediger | rediger kilde]

Jernbanestrekningen er 251 kilometer lang og forlenger Lhasa-banen mot vest. Den har 12 stasjoner mellom ytterpunktene og er bygd for hastigheter på 120 km/t. På grunn av det vanskelige terrenget måtte det bygges 29 tunneler og 96 broer, som sammenlagt utgjør 46,6 prosent av hele strekningen. Byggingen begynte 26. september 2010 og var i det vesentlige ferdige i mars 2014. Banestrekningen er den til da dyreste kinesiske jernbanen, etter pris per meter (6 200 euro).

Strekningen ble satt i drift 16. august 2014. Togene tilbakelegger strekningen mellom Lhasa og Xigazê på knapt tre timer.

Det foreligger planer om å forlenge linjen til grensebyen Zhangmu inntil Nepal og å bygge en sidelinje mot Sikkim i India. Det er også planer om å bygge videre fra Xigazê til Ürümqi, med sidelinje inn i Pakistan.

Litteratur[rediger | rediger kilde]

  • red: Lhasa – Xigaze. I: IBSE-Telegramm 285 (2014), s. 7.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «视频:青藏铁路延伸线拉日铁路今日开工». CCTV. Besøkt 24. september 2012.