Hopp til innhold

Leilighetshotell

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Et leilighetshotell i USA

Et leilighetshotell tilbyr en type overnatting ofte beskrevet som «et betjent leilighetskompleks som bruker et hotellignende bookingsystem». Det er mye likt som å leie en leilighet, men uten faste kontrakter og beboerne kan sjekke ut når de måtte ønske.

Leilighetshotell er fleksible typer losji, og tilbyr vanligvis fullt utstyrte leiligheter. Disse kompleksene er vanligvis spesialbygget for formålet, og ligner på et hotellkompleks som inneholder et variert antall leiligheter. Leilighetene kan leies for alt fra noen dager til måneder, eller år. De som benytter seg av leilighetshotell, bruker de ofte som et hjem utenfor hjemmet, derfor er de utstyrt med alt det gjennomsnittlige hjem ville kreve.

Historie[rediger | rediger kilde]

Leilighetshotell ble først opprettet ved feriemål som innkvartering for familier som ville leve i en leilighet i stedet for å oppholde seg som de måtte på et hotell. Leilighetene var som fritidsboliger, men i hovedsak betjent. Senere utviklet disse leilighetene seg til å bli komplette hjem, slik at beboerne kunne gjøre alt de også kunne gjøre hjemme, for eksempel renhold, vask og matlaging.

Tjenester og fasiliteter[rediger | rediger kilde]

I hovedsak kombinerer et leilighetshotell fleksibiliteten til en leilighet, med tjenestene til et hotell. Mange av leilighetene utnytter beliggenheter med panoramautsikt over byer sett gjennom gulv til tak vinduer. Suiter inkluderer vanligvis bredbåndstilkobling og interaktiv TV, service og integrert kjøkken og bad.