Landsforeningen for Pårørende innen Psykisk helse

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Landsforeningen for Pårørende innen Psykisk helse (LPP) er en landsomfattende ideell interesse- og brukerorganisasjon for pårørende innen psykisk helse. Organisasjonen har 28 lokallag over hele landet. LPP har om lag 2300 medlemmer. Foreningen ble stiftet i 1996. Annethvert år samles delegater fra lokallagene til landsmøte. Landsmøtet vedtar blant annet vedtekter, årsregnskap, årsberetninger, handlingsplaner og rammebudsjett for organisasjonen. LPPs landsmøte velger også landsstyre. Landsstyreleder for perioden 2019 - 2021 er Christine G. Lingjærde og nestleder er Carl Fredrik Aas. Daglig leder er Anne-Sophie Redisch.

LPP arbeider for at pårørende for å vise at pårørende er en ressurs og en viktig del av løsningen for den som er syk, og at deres erfaringer skal tas på alvor av helsevesenet og kommunene. LPP er en pådriver for å styrke tilbudet innen psykisk helsevern ved å bedre kommunikasjon mellom brukere, pårørende, behandlere og myndigheter. Organisasjonen er partipolitisk uavhengig og livssynsnøytral. Organisasjonens 3 hovedpilarer er:

  • Verdighet - et samfunn kjennetegnes av hvordan de behandler sine svakeste
  • Omsorg - både for de psykisk syke og deres pårørende
  • Løsninger - lokalt og sentralt

LPP tilbyr diverse aktiviteter og tjenester for pårørende i regi av lokallagene rundt om i landet, samt en landsdekkende rådgivningstelefon for pårørende i samarbeid med PIO-senteret.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]