Ladies Circle

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Ladies Circle (LC) er et ideelt, upolitisk, internasjonalt nettverk for kvinner opp til 45 år. Ladies Circle International er en vennskapsorganisasjon som ble etablert i 1931, den gang med utspring fra Round Table. Per i dag arbeider nettverket tett, men uavhengig av Round Table og deres organisasjon.

Organisasjonen i Norge[rediger | rediger kilde]

Ladies Circle Norge ble etablert i 1963 og består i dag av 62 aktive klubber fra Hammerfest i nord til Mandal i sør. LC Norge har per 2018 ca. 1000 medlemmer, og ca. 12 500 på verdensbasis (for tiden 41 land fordelt på fire kontinent). Ladies Circles motto «Vennskap og omtanke» skal bidra til positiv tenkning og skape omtanke for andre, det være seg hjemme, i nærmiljøet, nasjonalt og globalt.

Ladies Circle samler moderne kvinner fra spennende og forskjellige yrker, miljø og kulturer. Målet er å utvikle vennskap og å få innsikt i andres livsforhold – både lokalt og globalt. Organisasjonen arbeider aktivt for mellommenneskelig forståelse.

Ladies Circle vil utvikle medlemmene til selvstendig tenkning og opptreden, i viten og toleranse, og vil gi det enkelte medlem anledning til selvrealisering og utvikling. Ladies Circle skal ikke være religiøst eller politisk preget. Medlemmene deltar i diskusjoner, i styrearbeid og får kjennskap og kunnskap til andre kvinner og deres yrker. Ladies Circle ønsker å være en personlig hjertesak som for medlemmene skal symbolisere vennskap, toleranse, tillit, ærlighet, positivitet og nestekjærlighet.

Aktiviteter[rediger | rediger kilde]

Ladies Circle ønsker å gi medlemmene muligheter, og det er opp til medlemmene å benytte seg av de mulighetene organisasjonen gir. Ethvert medlem kan utvikle seg selv, lære nytt, om seg selv og andre, og om forskjellige spørsmål og problemstillinger. I Ladies Circle treffer man venner man ikke visste man hadde – på tvers av kultur, bakgrunn, utdannelse, yrke og livsforhold.

En lokal Ladies Circle-klubb har jevnlige møter, gjerne en gang per måned. På et Ladies Circle-møte benytter man alt fra ressurser i klubben, til inviterte foredragsholdere, bedriftsbesøk, dugnad og/eller veldedighet, og annet av nytte og/eller hygge for de involverte. Lokalt får man gjerne opplevelser man ikke ville fått til på egen hånd, foretatt besøk og hatt interessante personer på besøk. Nasjonalt spenner det fra festligheter, til generalforsamling så vel som årskonferanser og ledermøter.

Medlemmer deltar i styrearbeid i egen klubb og har mulighet til å delta både på det nasjonale og internasjonale organisasjonsnivå.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]