L’Enfer

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «L'Enfer»)
L'Enfer
Generell informasjon
GenreDrama
Utgivelsesår2005
NasjonalitetFransk
Annen informasjon
Farve/s.hvFarger Rediger dette på Wikidata
Distributør(er)01 Distribution

L'Enfer (norsk: Helvete) er en fransk film fra 2005, regissert av Danis Tanović og skrevet av Krzysztof Kieślowski og Krzysztof Piesiewicz. Filmen er nummer to i en planlagt trilogi som Kieślowski ikke rakk å fullføre før sin død. Heaven fra 2002 er den første av disse tre filmene, og den siste skulle hete Skjærsilden.

Emmanuelle Béart, Marie Gillain og Carole Bouquet spiller hovedrollene i filmen.

Handling[rediger | rediger kilde]

Filmen er satt i Paris og handler om tre søstre: Celine, Anne og Sophie. En kvinne og hennes unge datter Celine går inn på et kontor og ser to personer: Hennes fa r og en ung mann som er naken. Faren hennes bryter seg inn i sin eks-kones leilighet og låste henne inne å kjøkkenet for å se døtrene sine. Men barna hadde låst seg inn på soverommet, og nektet å møte faren deres.

Moren bryter seg ut av kjøkkenet, og han angriper sin eks-kone og etterlot henne med en hjerneskade som gjør at hun ikke lenger kan snakke. Deretter hopper mannen fra et vindu, og begår selvmord. I dag har Anne en affære med en mann som både er faren til sin beste venn, og en Sorbonne Université-professor, som hun blir gravid sammen med (selv om professoren fremdeles er gift) og Sophies ekteskap faller fra hverandre når mannen hennes har en affære.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]