Kurtlar vadisi

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Kurtlar vadisi
Generell informasjon
SjangerThriller / Krim
Prod.landTyrkia
Sesonger4
Episoder97
Lengde65 min. (per episode)
SpråkTyrkisk
Foran kamera
MedvirkendeNecati Sasmaz
Bak kamera
MusikkGökhan Kırdar
Sending
Periode15. januar 20032005

Kurtlar vadisi (Ulvenes dal) er en tyrkisk TV-serie som gikk på tyrkisk TV fra 2003 til 2005. Hovedhandlingen foregår i Tyrkia og omhandler etterretningsagenten Polat Alemdar som infiltrerer og blir leder for en mektig tyrkisk mafiaorganisasjon.

Serien har fått flere oppfølgere. I 2006 fulgte filmen Ulvenes dal: Irak hvor Polat Alemdar drar til Nord-Irak under krigen i Irak. Oppfølgeren til serien, Kurtlar Vadisi – Terör (Ulvenes dal – Terror) foregår i de kurdiske områdene i Sørøst-Tyrkia og ble tatt av programmet etter én episode i februar 2007.

Handling[rediger | rediger kilde]

Kurtlar vadisi-Første Episode

Første Episode handler om spesialagenten Ali Candan som jobber for den tyrkiske etterretningstjenesten. Han får ordre fra sin leder Aslan Akbey om å operere og forandre på ansiktet sitt, og komme inn i den tyrkiske Mafiaen, under navnet Polat Alemdar. Senere blir han leder for en av de tyrkiske mafia gruppene. Etter hvert finner han ut at han er sønn til lederen for tyrkiske mafia Mehmet Karahanli. Serien forteller også hvordan de amerikanske og israelske etterretningstjenestene opererer i blant annet Tyrkia og Midtøsten.

Oppfølgere[rediger | rediger kilde]

Serien har senere blitt fulgt opp med følgende: