Khristos Patsatzoglou

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Khristos Patsatzoglou
Χρήστος Πατσατζόγλου
Født9. mars 1979 (44 år)
Athen, Hellas
Beskjeftigelse
NasjonalitetHellas
KallenavnPatsa
Høyde182 cm
PosisjonHøyreback, defensiv midtbane
Klubbinformasjon
Spiller forPAS Giannina FC
Draktnr.33
Ungdomsklubb
År
–1996
Klubber
Agia Eleousa
Klubber*
År Klubber Kamper (mål)
1996–2000
2000–2009
2009–2010
2010–2011
2011–​
Skoda Xanthi
Olympiakos
AC Omonia
AEK Athen
PAS Giannina FC
87 (8)
117 (8)
9 (0)
10 (0)
15 (1)
Landslag**
År
2000–
Lag
Hellas
Kamper (mål)
45 (1)

* Antall seriekamper og -mål
er sist oppdatert 26. juli 2008.
** Antall landskamper og -mål
er sist oppdatert 26. juli 2008.

Khristos Patsatzoglou (gresk: Χρήστος Πατσατζόγλου; født 19. mars 1979) er en gresk fotballspiller som spiller for PAS Giannina FC. Han er romani av opprinnelse, og spiller som oftest høyre back og sentral midtbane. Patsatzoglou er blant supporternes aller største helter på grunn av sin viljestyrke.

Spillerkarrière[rediger | rediger kilde]

Han startet karrièren i den lokale klubben Agia Eleousa og fikk en plass på det greske U17-landslaget. Hans talent ble lagt merke til, og talent-bedriften Skoda Xanthi hentet ham til klubben i 1996. Der spilte han i de neste fire sesongene, før turen gikk til favorittklubben Olympiakos i 2000. Patsatzoglou var en spiller som kunne spille i alle defensive posisjoner, og det likte daværende Olympiakos-trener Dušan Bajević godt.

Han var regnet blant gresk fotballs aller største talenter, til han fikk en karrieretruende skade mot AEK Athen i 2003. Patsatzoglou hadde skadet akillessenen sin et par uker i forveien, men Olympiakos ville ikke gå inn i kampen uten en av sine beste spillere og ga ham injeksjoner. Det skulle vise seg å bli fatalt. En stygg infeksjon satte seg i foten, og Olympiakos måtte klare seg uten 24-åringen resten av sesongen.

Men det skulle bli mye verre enn som så. Olympiakos sine leger visste nok lite om at deres handling ville holde Patsatzoglou ute av spill i mer enn tre år. Mange operasjoner og intensiv fysioterapi var nytteløst så lenge skaden kom tilbake så fort «Patsa» begynte å trene igjen. Han fikk en kamp på slutten av 04-05 sesongen, og sa selv at han var klar for spill igjen og at det nå var opp til Trond Sollied å gi ham spilletid.

Nordmannen hadde ikke sett Patsatzoglou i hans glansdager, og hadde vanskelig for å se ham komme tilbake på Champions League-nivå. Dette satte sinnene i kok hos Olympiakos-fansen, som allerede hadde et anstrengt forholdt til Sollied. Men Patsatzoglou fortsatte å trene ankelen opp igjen, og i oktober 2006 var han i lagoppstillingen til en kamp mot Atromitos. På samme tid ble han innkalt til landslaget, og spilte hele kampen og scoret et mål mot Bosnia. Noen dager senere var han av banens beste spillere mot RomaStadio Olimpico til han måtte av i andreomgang med skade. Det var nå en kneskade som plaget ham, urelatert til den forrige.

Men ingenting så ut til å knekke Patsatzoglou, og selv om han ble holdt ute av spill for resten av sesongen ble han viktig for Olympiakos sesongen 07/08. Han spilte mesteparten av kampene, og scoret et fantastisk mål borte mot Werder Bremen, som sikret Olympiakos' første borteseier i turneringen noensinne. Khristos Patsatzoglou er en umåtelig populær mann blant fansen, og kun kapteinen Predrag Đorđević er satt høyere blant den generelle Olympiakos-supporter. Likeens var det i skadeperioden, og selv om Patsa satt på tribunen hver kamp, ble han sunget for.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]