Kategoridiskusjon:Tidligere folketellingsdivisjoner i Alaska

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Election District / Census Division[rediger kilde]

Før jeg begynte med disse artiklene om statistikkområdene i Alaska, lette jeg i lang tid etter kilder som kunne gi informasjon om tidligere enheter. Ingen som omtaler disse temaene opplyser på noen måte om årstall i forbindelse med forandringer mellom folketellinger, med unntak av årstall for etableringer av bykommuner. Statistikkområder behandles fra folketelling til folketelling, mens informasjon i de ti år mellom folketellinger er så og si ikke-eksisterende (grenseendringer/endringer i betegnelser). Dette kan kanskje vitne om at områdene rett og slett heller ikke har noen funksjon, foruten folketellingsformål.

På grunn av dette er det usikkert/ikke bekreftet når betegnelsen census division ble tatt i bruk (annet enn at den ble brukt ved folketellingen i 1970), noe som igjen betyr at alle election districts/census divisions som eksisterte mellom folketellingen i 1960 og folketellingen i 1970 er oppført som tidligere folketellingsdivisjoner, selv om det er usikkert om alle som er oppført her virkelig noen gang har hatt betegnelsen census division (da med tanke på de fåtall statistikkområder som har blitt organisert som bykommuner før folketellingen i 1970 - ikke de som har forblitt uforandret frem til 1970). Samme problematikk gjelder mellom 1970 og 1980 der det ikke oppgis når navneendringen går fra census division til census area.

Alle kilder (avisartikler/bøker) noen måtte finne som kan bekrete årstall mottas med takk, slik at jeg eventuelt i ettertid kan rydde opp i eventuelle upresisheter. Det hadde også vært interessant å få bekreftet årstall for grenseendringer. TorbjørnS (ʦ) 12. nov. 2014 kl. 19:19 (CET)[svar]