Kategoridiskusjon:Subsjangere

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Diskusjon fra 2011 uten tittel[rediger kilde]

Jeg skjønner ikke riktig hva denne kategorien kan gjøre som ikke allerede blir ivaretatt av Kategori:Filmer etter sjanger!? Mvh M Haugen 30. des 2011 kl. 18:32 (CET)

Den er i hovedsak tiltenkt subsjangere som ikke er tilknyttet en bestemt sjanger. F.eks Ungdomsfilm eller kultfilmer (som kan være drama eller komedie + mer). Den inneholder også subsjanere som er løst tilknyttet hovedsjanger, f.eks. Spionfilmer (ofte krim, men ikke altid). Subsjangere som f.eks. Spaghetti-wester er ikke med siden den er uløselig knyttet til Western-sjangeren.--Ezzex 30. des 2011 kl. 18:37 (CET)
Så hvis jeg forstår deg riktig så er f.eks. Westernfilmer en ekte sjanger (eller kanskje du kaller det en «hovedsjanger»?) - som får lov til å stå direkte i Kategori:Filmer etter sjanger; mens f.eks. Mafiafilmer er en «subsjanger», som «ikke er tilknyttet en bestemt sjanger»!? Hvem er det som bestemmer hva som er ekte sjangere, og hva som ikke er ekte sjangere? Mvh M Haugen 30. des 2011 kl. 19:17 (CET)
Jeg skal komme tilbake med mer på lørdag/Søndag.--Ezzex 30. des 2011 kl. 20:01 (CET)
Dette virker litt vanskelig å definere. Hvis vi ikke finner referanser på denne måten å bruke begrepet subsjanger/undersjanger på, kan det hende at det vil være ryddigere å finne en mer helhetlig (strammere) måte å legge opp kategori-strukturen på. - Soulkeeper 31. des 2011 kl. 20:54 (CET)
Tanken bak var å organiserte sjangerene på en ryddigere måte. Jeg viste ikke at jeg skulle komme til å tråkke på så mange tær.--Ezzex 31. des 2011 kl. 21:18 (CET)
Navnet er uansett feil – det går ikke an å se at dette er en film-kategori. kategori:filmer etter undersjanger, kanskje? Men hvordan er dette å sammenligne med en:Category:Films by subgenre? Jeg vet ikke om den er så mye bedre underbygget av kilder, men er det ikke en bedre organisering? — the Sidhekin (d) 31. des 2011 kl. 21:10 (CET)
Enwp ser ut til å bruke begrepet "subgenre" for å dekke en (hvilken som helst) "sekundær" kategori, slik at f.eks. både Kategori:Actionfilmer og Kategori:Komedie-filmer kan inneholde Kategori:Action-komedier - sistnevnte er da definert som en "subgenre" til begge. (Et mer beskrivende navn ville kanskje vært "genre-subkategori"?) Det er sikkert nødvendig å gå så detaljert til verks på enwp, da de har veldig mange artikler, men jeg tror ikke nowp har samme behov, i hvert fall ikke enda på noen år. - Soulkeeper 2. jan 2012 kl. 14:50 (CET)
For ordens og tydelighetens skyld: Jeg tror, slik jeg halvveis har antydet innledningsvis, at det er lettere å orientere seg i bare Kategori:Filmer etter sjanger, selv om denne får 22+19 underkategorier, enn å bruke energi på å avgjøre om en filmsjanger er en ekte sjanger eller en subsjanger. Med andre ord: Avvikle denne, og flytte alle underkategoriene herfra til Kategori:Filmer etter sjanger. Mvh M Haugen 2. jan 2012 kl. 15:06 (CET)
Ja, det at barnefilmer skal være en sjanger og ungdomsfilmer en subsjanger ser ikke ut som noen logisk inndeling. Jeg forstår ordet subsjanger i den betydninga det har på enwp. Haakon K 2. jan 2012 kl. 18:01 (CET)

Klargjør?[rediger kilde]

Hei hei! Jeg tenker at jeg kan starte et nytt emne, selv om det er nokså relatert til foregående diskusjon fra 10+ år sida. Jeg er litt usikker på formålet til kategorien. Er det ikke bare å kategorisere sjangerne under de relevante sjangerkategoriene, eller er dette egentlig filmer etter tema? Uansett, så mener jeg at tittelen og kategoribeskrivelsen må klargjøres (f.eks. «Filmer etter undersjanger», som nevnt). EdoAug (diskusjon) 7. okt. 2023 kl. 04:22 (CEST)[svar]