Kategoridiskusjon:Skoler i Oslo

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Å putte grunnskoler, gymnasier og høyere læresteder i samme kategori slik det er gjort i kategorien skoler synes jeg blir unaturlig. Et universitet er noe annet enn en skole. Vi bør heller opprette en kategori for høyere læresteder. Wolfram 30. aug 2005 kl.15:36 (UTC)

Kategorier[rediger kilde]

I stedet for barne- ungdoms- og vgs, må vi se på om det er mer fornuftig å dele i 1-4-skoler (småtrinnsskoler), 1-7 skoler (barneskoler), 1-10 skoler (barne- og ungdomsskoler), 8-10 skoler (ungdomsskoler), 8-13 skoler (ungdoms- og videregående skoler) og Videregående skoler (begrepet 11-13 er ikke innført enda). Det er dette som er realiteten rundt om i Skolenorge og Osloskolen. KjO 22.2.2007

  • Her bør du nok lese leksen din. Peer Gynt-skolen, som er under bygging på Bjørndal i Oslo, blir en 8-13 skole. Sånt er nok mest aktuelt i Osloskolen, hvor både grunnskolene og de videregående skolene er organisert under Utdanningsetaten. Bjøråsen skole er, så vidt jeg vet, en 5-10 skole. Verre blir det nok, dersom skolene begynner å ta seg til rette med de mulighetene Kunnskapsløftet gir for andre organiseringer. Jeg tror jeg ville valgt å sortere grunnskoler, videregående skoler og høyskoler/universitet for seg, selv om tilfellet Peer Gynt-skolen faller litt utenfor her også.

Mer om kategorier[rediger kilde]

I vår oppdeling havner skolene i Kategori:barne- og ungdomsskoler i Oslo også i begge kategoriene Kategori:barneskoler i Oslo og Kategori:Ungdomsskoler i Oslo - altså på tre plasser. Det blir dermed vanskelig å finne rene barneskoler og rene ungdomsskoler i våre kategorier. Jeg foreslår at Kategori:barne- og ungdomsskoler i Oslo heller legges som underkategori til både Kategori:barneskoler i Oslo og Kategori:Ungdomsskoler i Oslo, og at de kombinerte Barne- og ungdomsskolene i Oslo kun ligger i Kategori:barne- og ungdomsskoler i Oslo (og ikke spres på tre skolekategorier). Fint om noen av en formening om dette. Mr. Hill 7. mai 2008 kl. 16:19 (CEST)[svar]

Ny verneplan - fin kilde[rediger kilde]

Undervisningsbygg og Byantikvaren har publisert en verneplan for osloskolene med mye leksikalsk info. Den finnes her. Har lagt inn lenke på Ila skole. Helge Høifødt 22. jun 2011 kl. 22:01 (CEST)