Kategoridiskusjon:Skjulte kategorier

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Viser til innlegg skrevet på Kategoridiskusjon:Politikerstubber. Jeg ser ikke poenget med skjulte kategorier. Dette er svært lite brukervennlig! Umulig å finne fram. --Odd Eivind 28. apr 2008 kl. 14:32 (CEST)

Poenget med skjulte kategorier er å skille mellom kategorier som kategoriserer artiklene og kategorier som kategoriserer artikkelemnene. For eksempel er ikke artikkelen Nauru (som er i den skjulte kategorien utmerkede artikler) ei øy i Stillehavet, samtidig som øya i Stillehavet ikke er en «utmerket artikkel» (artikkelen om øya er det). Det er ren semantikk. Det er også ganske uinteressant for uregistrerte brukere å se kategorier som «Politikerstubber» – det har ingen nytte for dem. For registrerte brukere er det mye mer interessant, og da kan man slå på visning av skjulte kategorier under fanen «Tilleggsfunksjoner» i innstillingene sine. (Man kan også se hvilke skjulte kategorier en side er medlem av i redigeringsmodus, under redigeringsboksen.) Jon Harald Søby 28. apr 2008 kl. 15:10 (CEST)
OK, det forklarer saken. Jeg var ikke klar over at jeg kunne legge til denne funksjonen. Men nå er det gjort. --Odd Eivind 28. apr 2008 kl. 16:34 (CEST)