Kategoridiskusjon:Skip

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

I og med at det ikke er noen «klar, definert grense mellom skip og båt» på norsk, hva med å kombinere Kategori:Båter og Kategori:Skip til en kategori kalt Sjøfartøyer, Farkoster e.l.? Det er mange artikler i kategorien Båter som like gjerne kunne vært i Skip, og vice versa. --Duffman 6. jan 2005 kl.15:50 (UTC)

Jeg synes ikke det er noen god idé. Skip er et bedre ord for å betegne skip enn "sjøfartøyer". I tillegg er det det som står i parentes i mange artikkelnavn, og det er lettere å forholde seg til. Selv om det ikke er noen sylskarp grense mellom skip og båter, så er det likevel i de fleste tilfeller rimelig klart om det dreier seg om et skip eller en båt. Wolfram 6. jan 2005 kl.16:50 (UTC)
Problemet er at på Kategori:Båter ligger flere artikler som like godt kunne ligget på Kategori:Skip, f.eks. Cruisebåt, Dampbåt, osv. Grensen mellom båt og skip er her så utydelig at det etter min mening er best å legge dem i samme kategori (det kan godt være Kategori:Skip). (Et alternativ er å samle skips- og båttyper i en egen Kategori:Båttyper (e.l.) under Kategori:Sjøfart.) --Duffman 6. jan 2005 kl.17:05 (UTC)
Jeg synes det siste er en bedre idé. Forøvrig burde cruisebåt flyttes til cruiseskip og tilsvarende med dampbåt. Wolfram 6. jan 2005 kl.18:07 (UTC)
Jeg har jobbet litt med artikler om båter og skip - og har egentlig tenkt å fortsette. Har lagt ut artikler som et slags prosjekt. Fra min side er Båter en start (siden det kommer først i alfabetet, Skip kommer siden. Cruisebåt bør slik jeg ser det ikke flyttes til cruiseskip, tilsvarende for dampbåt, tankbåt osv. Cruiseskip, dampskip, tankskip osv. er andre artikler. Synes dere handler litt prematurt og er noe utålmodige. Noe lenger frem i tid ville det nok vært enklere å ta riktige beslutninger. 91 6. jan 2005 kl.20:48 (UTC)

Skip og krigsskip[rediger kilde]

Jeg føler vi trenger en opprydning av denne kategorien, med en klar oppdeling på hva som er krigsskip og skip og skipsklasser. Slik som det ligger nå er det veldig hulter til bulter. Ljalvik 1. jan 2007 kl. 21:40 (CET)