Kategoridiskusjon:Selvmord

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Denne kategorien ble nominert for sletting i april 2009, men ble beholdt. Slettediskusjonen finnes her. Hvis du ønsker å nominere siden for sletting på nytt bør du først lese gjennom den gamle slettediskusjonen.

Kan noen legge til en lenke for diskusjonen der dette ble bestemt? «OBS: (..) Denne brukes ikke til å kategorisere personer som har begått selvmord, da en slik kategorisering ikke er ønskelig på norsk Wikipedia.» - Mr. Hill 30. nov 2011 kl. 11:17 (CET)

Teksten ovenfor bør i hvert fall harmoniseres med resultatet av slettediskusjonen som pågår. Hvis vi går for å beholde kategorien, bør teksten som minstemål inneholde en passus om at man skal være varsom med å kategorisere en person her. --Teodor 30. des 2011 kl. 01:21 (CET)
Det ser ikke ut til at det foregikk noen diskusjon her om denne formuleringen. KEN la inn teksten i april 2009, umiddelbart etter at det hadde vært en meget rask diskusjon om hvorvidt vi skulle ha kategorien "dødsfall ved selvmord" og listen "personer som begikk selvmord". KEN er svært lenket til den ene siden av argumentasjonen og har i tillegg slettet listen fra 2011, trolig uten nødvendig ryggdekning i etablert praksis. Dermed bør noen med et mer uhildet syn på saken foreta den aktuelle rettelsen. --Teodor 30. des 2011 kl. 01:35 (CET)

Endring av ingress[rediger kilde]

Ettersom hverken Tinget eller slettediskusjonen på emnet resulterte i noe vedtak om at kategorisering av selvmord på individnivå skulle unngås, og at respektive diskusjoner der er gamle, endrer jeg ingressen som er lagt inn. Jeg ser for meg å erstatte teksten med informasjon om at Wikipedia skal ha kildebelagte opplysninger, slik at selvmord ikke skal omtales «først» av W. Kommer til å vente en dag eller to. Har ingenting imot at andre endrer på ingressen, bare ikke denne brukes som en omkamp fra Tinget og slettediskusjonen. Da heller en diskusjon her i forkant om hva som er en nøytral ingress til akkurat denne kategorien. --Teodor 22. feb 2012 kl. 22:37 (CET)