Kategoridiskusjon:Proprietær programvare

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

For det første er tittelen på denne kategorien feil.

For det andre synes jeg ikke det er nøytralt å plassere programvare utelukkende som «proprietær programvare» slik det ble gjort med ENPS og kanskje andre artikler. Det er greit nok at vi liker fri programvare, men det er jo ikke den eneste egenskapen ved programvaren, og for mange spiller det ingen rolle. At kategorien primært opplyser at programvaren ikke er fri gir et inntrykk av at det hefter noe negativt ved programvaren. Kph 27. jul 2007 kl. 15:35 (CEST)

Det er en objektiv egenskap ved programvaren at den er proprietær. Selv om det er en negativ egenskap med programvaren at den ikke er fri. Jeg skjønner hva du er uenig i, men da burde det opprettes parallelle underkategorier, hvor programvaren plasseres i begge underkategoriene av kategorien programvare. Ellers kan vi heller ikke kategorisere fri programvare i kategorien Fri programvare. Jeg er sikker på at det finnes mange artikler der også som ikke er kategorisert etter noen annen egenskap ved programvaren... Jeg mener ut fra måten du argumenterer at vi burde opprette flere underkategorier til programvare for bruksegenskapene til programvaren og plassere artikklene i både fri/proprietær og brukskategorien.--Havarn 27. jul 2007 kl. 16:54 (CEST)
Her støtter jeg Havarn. Når vi kategoriserer fri programvare har vi allerede sagt at det er greit å kategorisere etter hvorvidt den er fri eller ikke. Cnyborg 27. jul 2007 kl. 16:57 (CEST)
Jeg har ikke sagt at det er feil å kategorisere etter fri/proprietær, bare at det er uheldig å utelukkende kategorisere etter det. Det har også med systematikk å gjøre, siden det gjør det vanskeligere å finne frem. Flere underkategorier, slik at alle relevante sider ved programvarene omfattes, er en god idé. Kph 27. jul 2007 kl. 17:07 (CEST)