Kategoridiskusjon:Norske liberalister

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Det eksisterer "Norske sosialister" og det eksisterer tilsvarende "engelske liberalister" eller "spanske liberalister". --Amanski (diskusjon) 31. mar 2013 kl. 01:36 (CEST)

Dette hadde vi en diskusjon på i september, og vi regnet saken som avklart da. Problemet er at «liberalist» er en holdning som ikke automatisk kan knyttes til noe enkeltparti, slik «sosialist» kan; og at det derfor er betydelige utfordringer med å verifisere hvem som selv regner seg som liberalist, eller som regnes som liberalist av andre. --M O Haugen (diskusjon) 31. mar 2013 kl. 09:15 (CEST)
Dette er et absurd argument og en dobbeltstandard. Liberalist har lenge betydd noe helt spesifikt i norsk og europeisk sammenheng(Se http://no.wikipedia.org/wiki/Liberalisme#Grunnprinsipper), nemlig en klassisk liberal person som verdsetter markedsøkonomi, likhet for loven og mest mulig individuell frihet. Det er ingen holdning men er en politisk retning som har eksistert i Norge, helt siden det ble en politisk enhet og har blitt formulert utallige ganger over 200 år på nærmest samme måte. Det er ikke et politisk parti, men det er ikke nødvendig at det skal være for at det skal være en ganske spesifikk politisk retning. Du må kunne skille mellom ordet "liberalist" og bruken av ordet "liberal" i andre sammenhenger hvor det kan bety "åpenhet" eller "frigjort" i en ganske vid forstand. Sosialist er også et tvilsomt ord isåfall, Marcus Thrane kan egentlig ikke kalles sosialist men er blitt gruppert under der. Mange SV-ere ville sikkert definert seg selv som sosialister selvom de i realiteten ikke støtter en gjennomgående sosialistisk politikk. Jeg føler denne slettelsen bare har oppstått ut av politisk holdninger og ikke et genuint ønske om å holde wikipedia ryddig. Jeg ser også at utifra hvem dere har fjernet så har dere ikke giddet å faktisk lese om dem. Tom. grunnleggeren av Mont Pelerin Society må bevises å være liberalist, og dere har latt stå den mest tvilsommme karakteren "Kristin Clemet". Det bekrefter inntrykket at dette er politisk motivert og ikke begrunnet med noen referanse til wikipedia sine regler. Her er forsåvidt tilsvarende i andre land: http://sv.wikipedia.org/wiki/Kategori:Personer_inom_svensk_liberalism, http://en.wikipedia.org/wiki/Category:Classical_liberals, http://en.wikipedia.org/wiki/Category:British_libertarians, http://en.wikipedia.org/wiki/Category:American_libertarians --Amanski (diskusjon) 31. mar 2013 kl. 14:36 (CEST)